Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ο "πονηρίδης" Αντιδήμαρχος κ.Δέδες

   Είναι πρόκληση και δεν θα μείνει έτσι!!!!

Ο "πονηρίδης" Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κων Δέδες,εισηγητής προς το Δημοτικό Συμβούλιο την Απευθείας Ανάθεση.....έργο προυπολογισμού 1.607.610,00 εκ ευρώ.
Απόσπασμα από το Διαύγεια γατί βιάζονται.........οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 23η Ιουλίου 2018. Λόγω του ότι τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου έχουν επιβαρυνθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή με αποτέλεσμα να είναι κατεπείγουσα η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ» την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 269 του βιβλίου ΙΙ του Ν.4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα (πυρκαγιά 23-07-2018).....ρε πήρε φωτιά το Χαλκούτσι;;;;;;.......για την αναθέτουσα αρχή καθώς δεν είναι δυνατή η τήρηση των 3 προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά........έπονται υπογραφές.
Είναι φανερό ότι υπάρχουν οι "καλές παρέες",που απολαμβάνουν και σε όλους τους άλλους που πρέπει να τους φάει το μαύρο σκοτάδι.
Αυτοί είναι οι δώδεκα υπογράφοντες το πρακτικό της  απόφασης!!!!!!!επί συνόλου σαράντα ενός δημοτικών συμβούλων.Καθόλου ντροπή!!!!!
Γκικάκης Στέργιος-Μπρεάνου-Καστελλάνου Μαγδαληνή-Βελντανιώτης Δημήτριος-Δάβρης Γεώργιος-Κιούσης Κων-Θεοδώρου Ανδρέας-Βάθης Ιωάννης-Πούλος Γεώργιος-Σιδέρης Γεώργιος-Γούβα Ιωάννα. Τζεβελέκος Δημήτριος και Δέδες Κων.......ο οραματιστής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελλείψει ΗΘΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ μοιράζουν εκατομμύρια σε εργολάβους της αρεσκείας τους

Αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση της δημοτικής αρχής Ωρωπού να ανατρέψει την απόφαση του ΔΣ Ωρωπού για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ» στο Χαλκούτσι, η οποία ήταν εκτελεστέα με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και με κριτήριο την πλέον οικονομική προσφορά από οικονομικής άποψης με βάση την τιμή (απ. 186/2018 ΔΣ Ωρωπού 17.7.2018).

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον ν. 4412/2016 μαζί με την απόφαση της περιφέρειας Αττικής να κηρύξει όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής σε έκτακτη ανάγκη λόγω των φονικών ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ και επικαλούμενη λόγους κατεπείγουσας ανάγκης για δήθεν επιβάρυνση του δικτύου ύδρευσης στο ΒΑΡΥΚΟ (μάλλον από την πυρκαγιά του Καλάμου δηλαδή 20 χλμ μακριά από το Βαρυκό-Χαλκούτσι), να χρησιμοποιήσει την διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με αυτήν την διαδικασία η δημοτική αρχή διαβουλεύεται με τους εργολάβους της επιλογής της και διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης μαζί τους. Δηλαδή μοιράζει όσο χρήμα θέλει, σε εργολάβους που η ίδια επιλέγει, χωρίς καμία καταστροφή να έχει προκύψει.

Αποτελεί ντροπή αυτή η ενέργεια για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που οι ανάγκες για αποκατάσταση των ζημιών στην πυρόπληκτη περιοχή του Καλάμου είναι μεγάλες, και που η ίδια αρνείται έστω και την διαγραφή των χρεών των πληγέντων προς τον δήμο καθώς και την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.

Αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Αύγουστος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

http://www.apopsi-tora.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BA/