Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ιδού η μαφία της Αν.Αττικής

Σαν να ήταν χθες!!!!!Καλά δεν έχει αλλάξει τίποτα;;;;;;Κάντε αναθέσεις και η τύχη σας δουλεύει!!!!!
Ρεπορτάζ: Κρουστάλλη Δήμητρα -Εφημερίδα το ΒΗΜΑ 30/11/1997
Τα έργα, οι εργολάβοι, οι μπράβοι και το μεγάλο φαγοπότι των 20 δισ.

Ιδού η μαφία της Ανατολικής Αττικής

.....Το «μεγάλο φαγοπότι» που έχει στηθεί στην Ανατολική Αττική από ένα κύκλωμα στο οποίο μετέχουν κρατικοί λειτουργοί, κοινοτάρχες και εργολάβοι και το οποίο λυμαίνεται τα δημόσια έργα που εκτελούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Ανω των 20 δισ. δρχ. άλλαξαν χέρια τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ένα σημαντικό τμήμα από αυτά «επενδύθηκε» στο χρηματιστήριο της παράνομης συναλλαγής, της κομπίνας και της μίζας. Η «μαφία», που έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμη και στις δημόσιες υπηρεσίες, επιδιώκει ­ όπως προκύπτει από μαγνητοφωνημένες κασέτες που κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και αποτελούν ήδη αποδεικτικό υλικό ­ να επιβάλει τον «νόμο της σιωπής». 
Η ιστορία, στην οποία έχει κληθεί ήδη η δικαιοσύνη να ρίξει φως, ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια, στις 19 Απριλίου 1994, όταν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών έφθασε μια μηνυτήρια αναφορά του γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Καμάρι» κ. Β. Αναστασόπουλου. Αφορμή υπήρξε η προανάκριση που ξεχίνησε μετά από καταγγελίες για παράνομες αναθέσεις έργων στην Κοινότητα Σκάλας Ωρωπού. «Αυτά πουεκτυλίχθηκαν στη Σκάλα Ωρωπού ήταν ένα ελάχιστο τμήμα της όλης υποθέσεως πουεκτυλίχθηκε με έδρα τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και εμπλεκομένους και τον πρώηνκαι τον νυν νομάρχες κκ. Ε. Χαραλαμπίδη και Ν. Πέρκιζα» ανέφερε η μηνυτήρια αναφορά.
Μάλιστα ο τέως νομάρχης κ. Ε. Χαραλαμπίδης έχει κατηγορηθεί ότι ενέκρινε απευθείας αναθέσεις των έργων «"παίρνοντας την ευθύνη επάνω του", παρά την αντίθετη γνώμη τωνεισηγητών του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας κυριών ΓιανούλαςΚουμπαράκη και Αννας Παπαδημητρίου, της προϊσταμένης του τμήματος κ. ΑρτεμηςΚατσίγιαννη και, σε μερικές περιπτώσεις, του διευθυντή Εσωτερικών κ. Ανδρέα Πέγκα».
Τα έργα τα οποία είχαν τεθεί στο σκόπευτρο της εισαγγελικής έρευνας ήταν, πρώτο, οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Νέας Πολιτείας της Κοινότητας Σκάλας Ωρωπού, ύψους 4 εκατ. δραχμών ­ τα έργα εκτελέστηκαν και η απευθείας ανάθεση έγινε εκ των υστέρων, στις 11 Μαΐου 1992, με απόφαση του προέδρου της κοινότητας. Δεύτερο, η κατασκευή ενός αγωγού υδρεύσεως στο Χαλκούτσι Ωρωπού, ύψους 12.390.000 δρχ., για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Κοινότητας Ωρωπού για απάτη. Τρίτο, η κατασκευή «ιστορικού πηγαδιού» από τον ίδιο εργολάβο, δαπάνης 8,2 εκατ. δρχ., έργο το οποίο εγκρίθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο όταν είχε ήδη αποπερατωθεί
Τα έργα τα οποία είχαν τεθεί στο σκόπευτρο της εισαγγελικής έρευνας ήταν, πρώτο, οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Νέας Πολιτείας της Κοινότητας Σκάλας Ωρωπού, ύψους 4 εκατ. δραχμών ­ τα έργα εκτελέστηκαν και η απευθείας ανάθεση έγινε εκ των υστέρων, στις 11 Μαΐου 1992, με απόφαση του προέδρου της κοινότητας. Δεύτερο, η κατασκευή ενός αγωγού υδρεύσεως στο Χαλκούτσι Ωρωπού, ύψους 12.390.000 δρχ., για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Κοινότητας Ωρωπού για απάτη. Τρίτο, η κατασκευή «ιστορικού πηγαδιού» από τον ίδιο εργολάβο, δαπάνης 8,2 εκατ. δρχ., έργο το οποίο εγκρίθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο όταν είχε ήδη αποπερατωθεί..........................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: