Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

“ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

Από την Κυριακή 15 Ιουνίου και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα από τις 8.00 π.μ έως τις 13.00 μ.μ στον χώρο του Συνεταιρισμού στην Λεωφόρο Καλάμου (απέναντι από το βενζινάδικο της AVIN), θα λειτουργεί αγορά οπωροκηπευτικών και προϊόντων όπως ρύζι, γαλακτοκομικά, ελιές, μέλι, αμπελόφυλλα, αρωματικά βότανα, και πολλά ακόμα από Έλληνες παραγωγούς.
Την ερχόμενη Κυριακή, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, θα εκθέσουν για πρώτη φορά τα προϊόντα τους όσοι συμμετέχουν στα σεμινάρια οικοτεχνίας του Συνεταιρισμού: Λικέρ, μαρμελάδες, κεριά, σαπούνια, φυτικά καλλυντικά, κοσμήματα.
 Για πληροφορίες: κα. Αργυρώ Ντάση, τηλέφωνο :6978416619

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ. ΑΞΙΖΕΙ!
http://tvxs.gr/news/ellada/kyma-esostrefeias-ston-syriza-para-tin-eklogiki-niki

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και σε μικρούς δήμους χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό βάρος απορρίφθηκαν υποψηφιότητες καταξιωμένων προσωπικοτήτων, με κριτήριο το πολιτικό τους παρελθόν, κάποιο αόρατο "μνημονιόμετρο" με βάση το οποίο δεν έπαιρναν καλούς βαθμούς ή απλώς επειδή δεν ανήκαν στην τοπική οργάνωση», λέει ένα στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής. Χαρακτηριστική εδώ είναι η περίπτωση του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης που υποστηριζόταν από την ΔΗΜΑΡ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους των κατοίκους της περιοχής και η υποστήριξη του από τον ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε αυτονόητη. Τελικώς, κάτω από την πίεση του "Αριστερού Ρεύματος" αποφασίστηκε μια στενή κομματική υποψηφιότητα αλλά οι αντιδράσεις, από ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οργάνωσης, ήταν τόσο μεγάλες ώστε το ψηφοδέλτιο δεν μπορούσε να συμπληρωθεί».

«Στο τέλος αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε κάποιους απίθανους τύπους που δεν είχαν σχέση με την αριστερά», συμπληρώνει ένα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τελικώς, ο Ιωακειμίδης εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο με 62%. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 10,9%, την στιγμή που στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς το κόμμα κέρδισε στις ευρωεκλογές 32,3% ενώ η ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε (0, 88%).

«Χάθηκε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε περισσότερους δήμους και θέσεις στην αυτοδιοίκηση, αλλά όλα αυτά είναι ζητήματα που χρειάζονται ωρίμανση», λέει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος. «Κάποιος που έχει μείνει για χρόνια στην έρημο του 3% αντιδρά όταν βλέπει νεοφερμένους να έρχονται για να του πάρουν την θέση. Δυστυχώς και σε εμάς, πολλοί ράβουν βουλευτικά κουστούμια πριν την ώρα τους».

Η στενή κομματική αντίληψη οδήγησε σε σημαντικές εκλογικές ήττες, όπως στην Θεσσαλονίκη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε ουσιαστικά λευκή πετσέτα, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Όπως στην Αθήνα με τον Γ.Καμίνη, έτσι και στην Θεσσαλονίκη η αντιμετώπιση του Γ. Μπουταρη απαιτούσε μια καινοτόμα λύση αλά Σακελλαρίδη. Στο προσκήνιο εμφανίστηκε τότε, με ενθάρρυνση από την Κουμουνδούρου, η λύση της Ελεάννας Ιωαννίδου: πρώην εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, νέα και γνωστή ακτιβίστρια της πόλης, η κ. Ιωαννίδου «συνόψιζε ότι θα μπορούσε να αποκληθεί ανεξάρτητη αριστερά στη σύγχρονη εποχή», σύμφωνα με έναν παρατηρητή από την Θεσσαλονίκη. Όμως με μεγάλη πλειοψηφία η κομματική οργάνωση προέκρινε την υποψηφιότητα του κ. Μηταφίδη, ενός σεβάσμιου παλιού αγωνιστή που όμως, όπως αναμενόταν, δεν ξεπέρασε το 10,5% των ψήφων. (Την επόμενη Κυριακή στην Α Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα πλησιάζοντας το 26%).

Ας σημειωθεί ότι από την οργάνωση Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε και μια συμβιβαστική πρόταση από πλευράς Ελεάννας Ιωαννίδου, για την εναλλάξ εκπροσώπηση της παράταξης από τον κ. Μηταφίδη και την ίδια, για 2.5 χρόνια. «Ανάλογες αποφάσεις πάρθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», λέει ένα στέλεχος του κόμματος. «Σε πολλές περιπτώσεις μας πλησίαζαν άνθρωποι, που τους διώχναμε γιατί κάποτε είχαν υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και την ΔΗΜΑΡ, χωρίς να έχουν καμιά συμμετοχή σε πράξεις διαφθοράς. Λειτουργήσαμε συχνά ως ανθρωποδιώκτες. Το κόμμα θα χρειαζόταν ένα είδος πολιτιστικής επανάστασης για να αλλάξει νοοτροπία».