Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ν.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γιατί τόσο ηττοπάθεια κ.Οικονομάκο



Δημοσίευση από τη maximipoli.gr 

2 σχόλια:

Αυλωνας είπε...

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

LUDVIG VON MISES-Ιταλός οικονομολόγος : «Αν η ιστορία μας διδάσκει ένα πράγμα είναι πως ιδιοκτησία και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα»
Με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακινήτων καθιερώθηκε η 10η Δεκεμβρίου ως Διεθνής Ημέρα Ιδιοκτησίας, αφού η ιδιοκτησία θεωρείται ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύτηκαν από διεθνείς συμβάσεις του Ο.Η.Ε, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε.
Δυστυχώς , τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πρωτοφανής, αντισυνταγματική επίθεση από τις κυβερνήσεις της χώρας μας στην ιδιοκτησία και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην ιδιοκτησία τόσο των δημοτών όσο και των παραθεριστών του Δήμου μας.
Είναι γνωστά σε όλους τα ληστρικά Διατάγματα του Πεντελικού , Προστασίας της λίμνης του Μαραθώνα και του Παρνηθαικού με τα οποία ουσιαστικά δημεύθηκε η ιδιοκτησία χιλιάδων συνδημοτών μας καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου περί της ιδιοκτησίας.
Σήμερα η διαμόρφωση του τελευταίου οικονομικού-πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας με την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που δεν φέρει έσοδα από τη χρήση της συνιστά ουσιαστική παραβίαση και καταπάτηση του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος το οποίο ήδη ίσχυε από αρχαιοτάτων ετών.
Είναι προκλητική η παρέμβαση των εταίρων μας στην Ευρωπαική ένωση που καθοδηγούν την κυβέρνηση μας στο να μειωθεί η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα από το 70 % σε 30% προκειμένου να αυξηθεί η οικονομία της χώρας μας .
Ουσιαστικά λένε ότι πρέπει να περάσει η ιδιοκτησία των Ελλήνων σε τράπεζες και funds. Προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό έχουν επιβληθεί τα χαράτσια..
Ειδικότερα η μετατροπή του έκτακτου χαρατσιού επί της ιδιοκτησίας που δε φέρει έσοδα σε μόνιμο φόρο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδηγεί στην μεταφορά της σε τράπεζες , funds και οποιονδήποτε άλλον ισχυρό υπηρετεί η σημερινή πολιτική κατάσταση .
Είναι επίσης προκλητική η αλλαγή χρήσης με ευνοϊκότερους όρους που παραχωρεί η πολιτεία σε ισχυρά club όταν αυτά αποκτήσουν την ιδιοκτησία από μικρούς ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν είχαν τους ίδιους ευνοϊκούς όρους (χρήσης γης , δόμησης κλπ) .
Για το Δήμο μας που η οικονομία του στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δεύτερη εξοχική κατοικία των Αθηναίων είναι ολοφάνερο ότι η τελευταία επίθεση κατά της ιδιοκτησίας θα έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της οικονομίας του Δήμου μας.
Η επιβολή μεγάλων διοδίων επίσης αδικεί κατάφορα την ιδιοκτησία των συνδημοτών μας σε σχέση με άλλες περιοχές Βούλα –Βάρκιζα κλπ που ενώ είναι οικονομικά ανταγωνιστικές τις ευνοεί, προσανατολίζοντας προς αυτές παραθεριστές και επιχειρήσεις.
Ύμνος στην περιφρόνηση της ιδιοκτησίας από τις τελευταίες κυβερνήσεις αποτελεί η καταπάτηση της ιδιοκτησίας των Συνεταίρων του Αυλώνα από το κράτος και η παραχώρηση της στην Νέα Οδό. Το ελληνικό κράτος παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν τελεσιδικίες αρνείται( μέσω διαδικαστικών προσχημάτων ) να αποζημιώσει την ιδιοκτησία των Αυλωνιτών .
Οι Αυλωνίτες πληρώνουν διόδια στην Νέα Όδο ουσιαστικά για να χρησιμοποιήσουν την

Αυλωνας είπε...

την ιδιοκτησία τους.
Οι Ανιστόρητοι κυβερνήτες μας δεν γνωρίζουν ότι η έννοια του πολίτη στην Αρχαία Ελλάδα ήταν συνώνυμη με την κατοχή γης . Και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το δεύτερο καθοριστικό κριτήριο για την απόκτηση της ιδιότητας του πολίτη ήταν η κατοχή γης και ακινήτων. Η έγγεια ιδιοκτησία ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ελεύθερων πολιτών ,και άμεσα συνδεδεμένη με την ιδιότητα του ενεργού πολιτικοκοινωνικά ατόμου.
Αδιαμφισβήτητα, όμως και στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία η τραγική εμπειρία του βίαιου διωγμού των Μικρασιάτων προσφύγων από τον τόπο και τις περιουσίες τους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ανάγκης θεμελίωσης του δικαιώματος κατοχής περιουσίας, ιδιοκτησίας.
Ο πόνος του ξεριζωμού και η απώλεια για όσα είχαν μοχθήσει αυτοί οι άνθρωποι τους συνόδευε και στη νέα τους πατρίδα και έφεραν μέσα στην ψυχή τους τον πολιτισμό τους ,την εικόνα από κάθε γωνία του σπιτιού τους και του αγαπημένου τους τόπου. Κι φυσικά προσπάθησαν να διαμορφώσουν κάτι αντίστοιχο και στη νέα χώρα υποδοχής. Διότι ένιωθαν ότι η απόκτηση έστω και μια μικρής ιδιοκτησίας θα τους βοηθούσε να κερδίσουν το σεβασμό και την εκτίμηση των συμπολιτών τους.
Η ιστορία απέδειξε ότι πέτυχαν το στόχο τους δημιουργώντας επιτυχημένες πολιτείες στηριζόμενοι στις πρότυπες επιχειρήσεις –ιδιοκτησίες.
Με την ανεξέλεγκτη επιβολή φόρων και χαρατσιών (όρος που παραπέμπει στη σκλαβωμένη Ελλάδα επί τουρκοκρατίας) μας απειλούν για κατάσχεση αυτής σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής και κατ’ επέκταση σε φίμωση της δύναμης του λόγου μας ,αφού η απώλεια της ιδιοκτησίας συνιστά και μια απώλεια γοήτρου προσωπικού.
Συνοψίζοντας θα πρέπει ο καθένας από εμάς να μη λυγίσει στις όποιες πιέσεις που προέρχονται από όσους επιθυμούν να κυβερνούν ακολουθώντας ένα διαστρεβλωμένο και αλλόκοτο τρόπο πολιτικής μεθόδου προκειμένου να επιβάλλουν τα συμφέροντα των τραπεζών και ξένων funds κι εμείς απλά να υπακούσουμε στις όποιες εντολές τους.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι η ιδιοκτησία είναι θεμελιώδες δικαίωμα που κάθε άνθρωπος δικαιούται προκειμένου να διαφυλάξει την ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της προσωπικότητας του.