Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Από τόν Αυλώνα η σύγκρουση με το χθές

Ενεργός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες.Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013,στις 18.00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αυλώνα.
Πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν,το υπό διαμόρφωση κλίμα είναι ένα κλίμα πολέμου ανάμεσα στο χθες,που δείχνει να μάχεται με "νύχια και με δόντια" για να διατηρήσει το βολικό "σύστημα εξουσίας" με τα προνόμια του,και το ελπιδοφόρο αύριο που οραματίζονται άνθρωποι,ταλαντούχοι και εργατικοί,που βρίσκονται μακριά από μηχανισμούς και εξαρτήσεις.
Οι συνθήκες κάτω από τις όποιες θα διεξαχθούν οι επικείμενες δημοτικές εκλογές είναι σαφέστατα συνθήκες γενικευμένης κρίσης και παρακμής,όχι μόνο οικονομικής,αλλά και πολιτιστικής.
Η επιταγή των καιρών απαιτεί ανοιχτόμυαλους ,άφθαρτους και ικανούς με θέληση και διάθεση για δημιουργική συνεργασία,μακριά από παιχνίδια συσχετισμών και έξωθεν υποβολές και επιρροές.
Η επόμενη περίοδος θα είναι η περίοδος αξιοποίησης των γνώσεων,των ικανοτήτων και της ομαδικότητας στις δράσεις,λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών που αναπτύσσονται και απαιτούνται.
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν από τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις "παλαιάς κοπής"υπό την επίβλεψη μάλιστα ενός ανθρώπου που δεν διαθέτει τις αναγκαίες σύγχρονες ικανότητες και γνώσεις είναι το λιγότερο αφελής και αδαής.
Όποια τοπική κοινωνία επιλέξει να επιβεβαίωση στις εκλογές αυτές τις προσωπικές φιλοδοξίες και παρωχημένες αντιλήψεις είναι καταδικασμένη να ζήσει στην μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση,υποβαθμισμένη και εγκλωβισμένη στα άλυτα προβλήματα,χωρίς διέξοδο και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: