Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Δήμαρχε Ωρωπού,"αυγά σου καθαρίζουν";;;;;;;;

Δανείζομαι τη φωτογραφία από την πρώτη σελίδα της ΜΚΟ του Συκάμινου...... ευρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία υπηρετώντας την έγκυρη και έγκαιρη δημοσιογραφία από τα "υπόγεια" του Δημαρχείου.
-Ο δήμαρχος μέσα στη τρελή χαρά!!!!!!!!!
-Σκοπός της συνάντησης των δημάρχων με τον "αδιάβαστο" υπουργό...... η ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού!!!!!!!!
-Η συνάντηση είχε και τα θετικά της......... αποτέλεσμα,ο "αδιάβαστος" υπουργός να εκδώσει απόφαση με την οποία καταργεί τα διόδια!!!!!
-Να γιατί ο Δήμαρχος είναι μέσα στη τρελή χαρά .......κάνουμε λάθος να νομίζουμε,ότι του "καθαρίζουν αυγά"!!!!!!!!!!
"Κάθε 15 του Μάη,(στις 18 του Μάη στό Δήμο Ωρωπού) οι Ρωμαίοι τιμούσαν τους θεούς Αφροδίτη και Διόνυσο, βγαίνοντας στις πλατείες με σκοπό να αλληλοχτυπηθούν με αυγά μελάτα! Χιλιάδες αυγά πετιόντουσαν εκείνη τη μέρα. Ο κόσμος δε, το απολάμβανε γελώντας ακατάπαυστα. Στη γιορτή αυτή μπορούσαν να πάρουν μέρος οι πάντες. Γι' αυτό και έβλεπε κανείς μέσα στο πλήθος, δεσποινίδες, στρατηγούς και πολλές φορές και τον ίδιο τον αυτοκράτορα (Θερμός θιασώτης, του αβγοπόλεμου ήταν ο Νέρωνας, που δεν περίμενε τη συγκεκριμένη μέρα του εθίμου για να κάνει αβγοπρόσωπους τους αξιωματικούς του). Η γιορτή αυτή, πραγματοποιείτο και στο Βυζάντιο, αλλά για αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, παρόλο που ο αβγοπόλεμος διαρκούσε μία μέρα, τα γέλια εξακολουθούσαν για αρκετές βδομάδες. Γι' αυτό και όταν αναφέρουμε τον όρο, αναφερόμαστε σε κάποιον που κατά τη γνώμη μας, γελάει αναίτια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: