Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Ωρωπού:Τα "λαμπάκια¨ φωτίζουν την μαυρίλα σας !!!!!

Γ....ω τα λαμπάκια σας!!!!!!!!!!!Καί ποιά η διαφορά με τίς λάμπες!!!!!
Δεν ξέρω τι να γράψω.....αυτή η χωρίς προηγούμενο τραγωδία, νομίζω πως μας έχει αφήσει όλους άφωνους.
Ποια λόγια μπορούν να περιγράψουν την καταστροφή, την απόγνωση, την απελπισία και τον πόνο, τόσων χιλιάδων ανθρώπων, που απ'την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο;
Γι'αυτό και μένεις βουβός.....παρακολουθείς το κακό και περιμένεις το χειρότερο......
Δεν μπορείς, παρ'όλα αυτά να μην εξοργιστείς με αυτούς τους τύπους της Δημοτικής αρχής, μου θυμίζουν την παροιμία «εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ.....ί χτενίζεται».....ο καθένας απ' αυτούς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος της παράταξής του τα γεγονότα......κι εν τω μεταξύ, η απόγνωση όσων έχασαν από την μια στιγμή στην άλλη το βιός μιας ολόκληρης ζωής, ξεχειλίζει........
Όπως ξεχειλίζει και η αηδία να τους παρακολουθείς .............
Άει σιχτίρ.....μπουρδολόγοι......
Για να μην ξεχνιόμαστε!!!!!!!!!!!στίς 12 Απριλίου 2014!!!!!!
......Ο κ. Ρούσσης στην ομιλία του που σκόρπισε ενθουσιασμό στους δημότες(έτσι έγραφε η έμμισθη πένα) που την παρακολούθησαν, ανακοίνωσε μερικά από τα κοινωνικά μέτρα που θα πάρει σαν δημοτική αρχή και τα οποία είναι:
α) Για όσους δημότες δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος και τα Άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτου εισοδήματος, καταργούνται οι συνδρομές στις δραστηριότητες της ΚΕΔΩ, στα ΚΑΠΗ και τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 
β) Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των  αντιμισθιών του δημάρχου(μήπως μπορείτε να δημοσιεύσετε τις αντιμισθίες από τον Σεπτέμβριο), των αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα του δήμου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του προέδρου του νομικού προσώπου του  δήμου. Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των συνδρομών που καταργούνται σε ΚΕΔΩ, ΚΑΠΗ και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 
γ) Εξίσωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης σε όλες της τοπικές και δημοτικές Κοινότητες. 
δ) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για δύο χρόνια όλων των νέων επιχειρήσεων που θα έχουν ως έδρα το Δήμο Ωρωπού, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.
    
      Και επιτέλους ξύπνησαν !!!!!!!!!!!!!!!

        ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

8/12/2014
Με κατάπληξη παρακολουθούμε την «πανηγυρική» έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της νέας Δημοτικής Αρχής, με τεράστιο κόστος και χωρίς να έχει ληφθεί υπ όψιν η οικονομική κατάσταση και η κρίση την οποία διέρχεται η κοινωνία μας.
Εκδηλώσεις κοινότυπες, συνηθισμένες, χωρίς καμιά προσέγγιση της δυσκολίας επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μέση οικογένεια του τόπου μας, προσφέρει Kαρουζέλ και παγοδρόμια, σε παιδάκια που προφανώς στερούνται άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα, για την ίδια τους την ύπαρξη. Και το κόστος ;
Απίστευτα υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική κατάσταση των Δημοτών, 70000 σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο, αυτό το ποσό να δινόταν στις άπορες φτωχές οικογένειες και στα παιδάκια που φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι γεμάτα σκοτάδι και σιωπή, χωρίς λαμπιόνια και χωρίς στολίδια;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο, αυτό το ποσό να δίνονταν στη ΚΕΔΩ, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν τα προγράμματα της στα παιδιά των Δημοτών του Ωρωπού ;
Μα αυτή η Δημοτική Αρχή δεν ήταν, που μέχρι πριν λίγους μήνες μιλούσε για εκδηλώσεις βιτρίνας και πολυτέλειας και κατηγορούσε, πως ο Δήμος πετάει σε άχρηστες και περιττές γιορτές - πανηγυράκια τα χρήματα των Δημοτών ;
Τι άλλαξε τώρα ;
Προφανώς τίποτα. Απλά κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν τα δικά τους πανηγυράκια .
Και όσο για τις διαδικασίες ;
Αυτές πραγματικά δεν τηρήθηκαν ποτέ και πουθενά, αφού είχε κυκλοφορήσει και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και μετά πάρθηκε απόφαση για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων!
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό για μας, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό για τον «μαχητικό» τρόπο που σκέπτεται η νέα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της περιοχής μας.
Ο Τόπος που επιλέχθηκε να στηθεί το χωριό του Άη Βασίλη είναι και απαράδεκτος, αλλά και προκλητικός.
Όχι βέβαια για την τοποθεσία , αλλά γιατί σε αυτόν ακριβώς το χώρο σταμάτησε πριν λίγο καιρό να χτυπά ένα μέρος της καρδιάς της περιοχής μας.
Σταμάτησε η ιστορική γραμμή των φέρυ μπόουτ Ωρωπού- Ερέτριας.
Σήμερα η Δημοτική Αρχή, κλείνοντας αυτόν τον χώρο, αποδέχεται σαν τετελεσμένο το γεγονός και δεν αφήνει περιθώρια διεκδίκησης της επαναλειτουργίας της γραμμής.
Και να σκεφτεί κανείς πως στις επόμενες μέρες, ο Δήμαρχος σε «θεατρικές» συναντήσεις με αρμοδίους, θα επιδιώξει δήθεν την επαναλειτουργία της γραμμής.
Η Δυναμική Πολιτεία εκφράζει την αντίθεση της για όλες αυτές τις αστείες μεθοδεύσεις και προειδοποιεί αυτούς που θεωρούν πως εύκολα θα περνούν τα όσα θέλουν, πως έχουν γνώση οι φύλακες και θα ξεσκεπάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟ !

Ανώνυμος είπε...

ο δημος ωρωπου βαδιζει σε πληρη οικονομικη εξυγνιαση. μπραβο δημαρχε.[70.000Ε] για παγοδρομιο και οχι μονο στο κλειστο μας λιμανι? εκανες αρνητικη διαφημιση τα [100.000Ε] που εδινε ο οικομομακος για ολο το καλοκαιρι σε ολα τα διαμερισματα του δημου για εκδηλωσεις. ενω εσυ? ενα πανηγυρι και καλο.οπως στο καπη μαρκοπουλου. με το γκικακη και τις πλατες τις δικες σου.ενα σας ζητω..να διαχειριστω τα χρηματα σας.....θωμας

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΜΩΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ-ΤΙΜΙΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κ'ΞΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ? ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ Κ'ΔΗΜΑΡΧΟ?

Ανώνυμος είπε...

το μαγαζακι (μεζεδοπωλειο)στο ΚΑΠΗ Μαρκοπουλου καλα κρατει. Τις προαλλες μετα το κλεισιμο της ταβερνας ο Γκικακης και η συμβια του (που ειναι υπευθυνη και εμμοισθη του ΚΑΠΗ) στολιζαν το Χριστουγεννιατικο δεντρο. Δημαρχε εχεις δωσει εντολη στους αιρετους να στολιζουν δεντρα στα ΚΑΠΗ?? Εσυ στολισες κανενα?? ΕΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ...ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Υπονομονη ρε παιδια. Σε πενε χρονια θα εχετε την ευκαιρια σας (παλι), να περασετε τουλαχιστον στη 2η Κυριακη. Θα τα καταφερετε πιστευω. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

25000 το σπιτάκι του αι-βασίλη με τον οκονομάκο/ 70000 εωρω τώρα του ρούση για βλακιες και ενυπωσεις....που ειναι ο κ Ξυλος να γραψει κατι??? αλλα φαίνεται πληρώνεται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ απ τα αφεντικά του, έφτιαξε και το σπιτι του, όλα κυλανε ρολοι.....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΙΕΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ!!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!!! ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΞΙΠΠΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΡΕ!!! ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ!! ΝΑ ΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ!!! ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΗ Η ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!