Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Συνέπεια έργων και λόγων του Κ.Γιασημάκη

Δημοσιεύω δελτίο τύπου του κ.Γιασημάκη για το έργο του Αυλώνα.

Ποιος ήταν Αντιδήμαρχος Αυλώνα;;;;;;;;;;
Ποιος ψήφισε το έργο στο δημοτικό συμβούλιο;;;;;;;;
Ποιος εξακολουθεί και σήμερα συμμετέχοντας στην οικονομική επιτροπή να στηρίζει τις επιλογές του κ.Οικονομάκου;;;;;;;;;;;;;;
         Ο κ.Γεώργιος Παπαγιάννης η καινούργια σας μεταγραφή,άρα αναλαμβάνεται και τον απολογισμό των έργων του!!!!!!!!!
Αυτή είναι η συνέπεια έργων και λόγων;;;;;;;
Τι είχες Γιώργο-Γιάννη τι είχα πάντα....κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Γιώργου Γιασημάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12-09-2012 για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αυλώνα.


Θα αναφερθώ σήμερα σε ένα έργο το οποίο έφτασε μέχρι τη Βουλή. Αναφέρομαι στο έργο για το “εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αυλώνα”. Το ιστορικό του έργου εν συντομία είναι το εξής:
 • Αφού γίνεται ο διαγωνισμός στις 22-07-2010 προκύπτει ανάδοχος με έκπτωση 58,12%.
 • Στις 14-12-2010 υπογράφεται η εργολαβική σύμβαση μεταξύ του τότε Δημάρχου Αυλώνα κ. Σύρμα και της αναδόχου εταιρείας με γενικό σύνολο 978.728 ευρώ.
 • Στις 31-12-2010 η ΤΥΔΚ με έγγραφό της με αρ. πρωτ. 08/ΔΤΑ/19886 δηλώνει ότι έπαψε να είναι διευθύνουσα υπηρεσία για τα έργα των ΟΤΑ.
 • Στην 01-04-2011 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού ορίζει επιβλέποντα μηχανικό.
 • Στις 13-04-2011, 2 εβδομάδες μετά την κοινοποίηση του επιβλέποντος μηχανικού στην ανάδοχο εταιρεία, ο ανάδοχος ζητά τη διάλυση της σύμβασης με υπαιτιότητα του Δήμου διότι η έναρξη των εργασιών έχει καθυστερήσει περισσότερο από 3 μήνες και γνωστοποιεί ότι ουδεμία απαίτηση έχει από τον Δήμο για τυχόν ζημία από τη μη εκπλήρωση της σύμβασης. Μας κάνει και τη χάρη δηλαδή.
 • Στις 27-05-2011 ο Δήμος αποφασίζει τη διάλυση της σύμβασης με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου και χωρίς καμία υπαιτιότητα του αναδόχου.
 • Κατόπιν αυτών ο Δήμος γνωστοποιεί στη διαχειριστική αρχή τη διάλυση της σύμβασης και ζητά τη σύμφωνη γνώμη για επαναδημοπράτηση του έργου, την οποία και παίρνει.
 • Κάνει λοιπόν η Δημοτική Αρχή τον διαγωνισμό και η έκπτωση που παίρνει από 58,12% πηγαίνει στο 15,51% και το γενικό κόστος του έργου από 978.728 ευρώ πάει στο 1.966.441,85 ευρώ. Για το ίδιο έργο θα πληρώσουμε τα διπλά λεφτά.

Και ρωτάω τώρα όπως κάνει κάθε δημότης:
Πρώτον, γιατί κ. Δήμαρχε αφήσατε να περάσουν τόσοι μήνες χωρίς να ορίσετε επιβλέποντα μηχανικό, από τη στιγμή που:
 1. ο κ. Σύρμας, Δήμαρχος Αυλώνα, με έγγραφό του από τις 29-12-2010 και αρ.πρωτ. 4482 σας γνωστοποιεί ότι έχει υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση γι'αυτό το έργο.
 2. Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) σας έχει ενημερώσει από τις 31-12-2010 με έγγραφο με αρ.πρωτ. 08/ΔΤΑ/19886 ότι έπαψε να είναι διευθύνουσα υπηρεσία και ως εκ τούτου εσείς έπρεπε να ορίσετε επιβλέποντα μηχανικό.
 3. Ο Αυλώνας διέθετε πιστοποιημένη Τεχνική Υπηρεσία η ο οποία και επέβλεπε τα έργα και τις μελέτες της όπως αναφέρεται και στην απόφαση 40/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού στις 28-03-2011.

Δεύτερη ερώτηση: Γιατί κ. Δήμαρχε απ'τη στιγμή που ορίζετε επιβλέποντα μηχανικό και ο ανάδοχος σας ζητά τη διάλυση της σύμβασης με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου, ΑΜΑΧΗΤΙ το δέχεστε και δε ζητάτε από τον ανάδοχο τις ευθύνες του διότι όπως συνομολόγησε και συναποδέχτηκε με την υπ' αρ. πρωτ. 4354-14/12/2010 εργολαβική σύμβαση παρ.12 έπρεπε να καταθέσει στην Τεχνική Υπηρεσία εντός 30 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης οργανόγραμμα του εργοταξίου σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ.4 του Ν. 3669/2008.
Γιατί δεν διεκδικήσατε να γίνει αυτό το έργο με το μικρότερο δυνατό κόστος ;
Γιατί ένα έργο που ο πρώην δήμαρχος Αυλώνα, ο κ. Σύρμας, θα το έκανε με 978.000 ευρώ εσείς θα το κάνετε με 2 εκ. Ευρώ ;
Εγώ θα μείνω μακρυά απ'αυτά που ακούγονται σε όλα τα χωριά γι'αυτό το έργο. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει: ότι ο Δήμος και τα έργα του πάνε με αυτόματο πιλότο.
Όπως φαίνεται ο αυτόματος πιλότος έχει χαλάσει και έχει αρχίσει η καθοδική πορεία της Δημοτικής Αρχής.
Φαίνεται πλέον καθαρά πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον Δήμο Ωρωπού, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματά του, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα έργα ανάπτυξης και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.
Με επικοινωνιακές τακτικές και στρατευμένες γραφίδες δεν μπορεί να καλυφθεί η ανεπάρκειά σας !
Είναι πλέον φανερό πως από τέτοια διαχείριση του δημοσίου χρήματος έχουμε φτάσει να γίνουμε οι ζητιάνοι της Ευρώπης !

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολοι για τη μασα εισαστε

Ανώνυμος είπε...

Μαθαινω οτι ο Τσε Γκεβαρα του Καπανδριτιου θα μαζεψει την ανυπαρκτη ΔΗΣΩ στο μαγαζι του εξαδερφου του γιατι αραγε;Μαλλον ετοιμαζετε για καινουργια κολοτουμπα και μαζευει ανηψια, ξαδερφια, θειους, θειες, αυτοι του μεινανε στην ΔΗΣΩ για να μετα πηδησει σε αλλον κομματικο συνδυασμο μια και η ΔΗΜΑΡ μας τελειωσε. Θελει να δειξει οτι ο ανθρωπος εχει δυναμη στον καινουργιο συνδυασμο ελα μου ομως που θα βρει μαλακες;