Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ για τίς αυτοδιοικητικές εκλγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής).


Η Πολιτική Απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, όπως επιδιώκουμε, είτε όχι. Με την έννοια αυτή, η προετοιμασία μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντάσσεται αντικειμενικά στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτουμε, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης και την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Τον προηγούμενο χρόνο η Αυτοδιοίκηση, ενώ θα έπρεπε να είναι μορφή λαϊκής εξουσίας, υπέστη ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη σημαντικών αγώνων και δημιούργησε ρήγματα στη συνοχή του άλλοτε κραταιού μπλοκ του δικομματισμού. Για το λόγο αυτό, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φοβούμενα την έκφραση της λαϊκής οργής, επιδιώκουν να δώσουν «τοπικό επίχρισμα» στις εκλογές. Σε αυτό το μήκος κύματος, ήδη από τώρα τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη προσπαθούν να απεκδυθούν των κομματικών τους «σημαιών» και χρισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εργάζονται πάνω σε σενάρια διακομματικής συνεργασίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δικός μας στόχος θα πρέπει να είναι ακριβώς η ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο. Πρέπει να αναδείξουμε ότι πάντοτε, και κυρίως μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν.
Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.
Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που επεξεργαστήκαμε και τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά μάς θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αριστερή ανιδιοτέλεια, μυαλό και καρδιά, αλλά να τη δώσουμε έτσι ώστε να ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης και να νικήσουμε. Να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας, που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο δικομματικό σύστημα, θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι οργανώσεις μας να προχωρήσουν στα παρακάτω:
Ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων παρατάξεών μας, αναβάθμιση των παρεμβάσεών μας στα τοπικά πράγματα. Δημιουργία αυτοδιοικητικών παρατάξεων, εκεί όπου δεν έχουμε ήδη, με ανοιχτό κάλεσμα. Αναζήτηση συγκλίσεων και συνεργασιών με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κ.λπ., στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας.
Μέσα από τις διαδικασίες αυτές, θα προκύψουν και τα πρόσωπα που είναι κατάλληλοι/-ες για υποψήφιοι/-ες, όχι μόνο Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, επιλογή η οποία θα εγκριθεί από τις οικείες οργανώσεις και όργανα. Ειδικά για τους μεγάλους δήμους, με πληθυσμό πάνω από 60.000, και για τις 13 περιφέρειες, θα ληφθεί ειδική απόφαση της ΚΕ, κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές οργανώσεις και όπου χρειάζεται με τη σύμφωνη γνώμη τους, βάσει του καταστατικού.
Προσπάθεια τα αυτοδιοικητικά μας σχήματα ανά την Ελλάδα να αποκτήσουν μία κοινή και διακριτή ταυτότητα, ως η αυτοδιοικητική έκφραση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με αναφορά στον προγραμματικό αυτοδιοικητικό μας λόγο.
Τα αυτοδιοικητικά σχήματα βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους σε κάθε δήμο και περιφέρεια, διαμορφώνοντας τους όρους κοινών αγώνων και κοινής εκλογικής αντιπαράθεσης στις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία ανάδειξης μιας νέας γενιάς αυτοδιοικητικών στελεχών, τα οποία σε συνεργασία με τα έμπειρα στελέχη μας θα είναι σε θέση να αναδείξουν και να προωθήσουν τις θέσεις μας στην αυτοδιοίκηση.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουω, μαθαινω, διαβαζω, σημερα ειμαι στο ακουω και στο μαθαινω:Λοιπον ακουσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβασει δικο του συνδιασμο στο Δημο μας, και εμαθα τα χαρακτιριστικα του υποψηφιου δημαρχου και το ονομα του, αλλα θα σταθω στα χαρακτιριστικα του και αφηνω το ονομα του σε εσας τους δημοσιογραφους της περιοχης μας (Θα στειλω το συγκεκριμενο σχολιο σε ολα τα site της περιοχης) ας δουμε τα χαρακτιριστικα του:
Πρωτον νεος στα πολιτικα και νεαρος στην ηλικια
Δευτερον ειναι απο τα βορεια του δημου
Τριτον δυναμικος σαν προσωπικοτητα τα εχει βαλει σχεδον με ολους τους ψευτοπαραγωντες του δημου μας και ειδικοτερα αυτον τον δημαρχο τον εχει πεθανει (μεταφορικα το λεω)
Τεταρτον ηταν υποψηφιος δημοτικος συμβουλος στις εκλογες του 2010 και πηγε αρκετα καλα σε σταυροδοσια σε σχεση με το πατατρακ που επαθε ο συνδιασμος που ηταν υποψηφιος
Πεμπτον:Μελος της νομαρχιακης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολικη Αττικη
Εχει πρωταγωνιστισει και εχει αναδειξει πολλα προβληματα στην περιοχη μας π.χ. το σκανδαλο στον Αυλωνα
Θα μπορουσα να πω πολλα ακομα αλλα δεν θελω να σας το κανω τοσο ευκολο αλλα θελω να αφησω τους διαχειριστες των site και τους αναγνωστες τους να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει ωστε να το βρουν!!

Υ.Γ. Λετε να δουμε ασπρη μερα απο την νεολαια μας;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μπουλεκος !!!!!!!!!!!!! Ο Νεοτερος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο NEOS mpoulekos apartizetai Kai apo nea Kala se xaraktires atoma...apo kalamo....apo avlona....ksipniste MONO h neolaia tha mas sosei!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ!!! ΕΝΩΜΕΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΑΟΛΑΙΑ ΜΟΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον 28 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:57 π.μ.

Θα ήθελα να σε ενημερώσω στους χαλεπούς καιρούς του μνημονίου και της χρυσής αυγής που ζούμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι η απάθεια και το απολιτικ της Νεολαίας μας!!Θα ήθελα να σου θυμίσω πως ότι κάλο έχουμε δει σε αυτόν το τόπο είναι μόνο από τη νεολαία (ΕΠΟΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ,ΝΟΜΙΚΗ,ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)όλες αυτές οι δράσεις τις νεολαίας είχαν και πολίτικο και κομματικό πρόσημο είτε μας αρέσει είτε όχι!!
Τώρα επί του συγκεκριμενου θέματος από ότι βλέπω μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι μια πολίτικη δύναμη ανατροπής (του σάπιου πολίτικου συστήματος που ανέθρεψε τους ΝΑΖΙ και μας έφερε το μνημόνιο) προκύπτει μια κίνηση νεολαίας που θα διεκδικήσει τον δήμο μας (όπως αναφέρουν οι προηγούμενοι σχολιαστές, δεν ξέρω βεβαία αν είναι αλήθεια) το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την στηρίξουμε και να την βοηθήσουμε ώστε να μπει νέο αίμα και νέα νοοτροπία όσον αναφορά και την αυτοδιοίκηση που όπως όλοι γνωρίζουμε η μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς στην πατρίδα μας είναι οι λεγόμενοι Ο.Τ.Α. για να δούμε τι θα δούμε

Ανώνυμος είπε...

Άμες γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΛΑΝΕ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν.
Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού, σαρώνοντας
η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου.
Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει.
Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου.
Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση.
Και μετά θα μιλήσει, να πει: εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο.

- Βλέπω τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων και Στρατηγών.

- Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων.

- Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων.


Οδυσσέας Ελύτης
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΕΟΙ--- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ......ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.....ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.....ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ....Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.