Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έλλειμμα δημοκρατίας στις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ωρωπού

Μέ αφορμη το σχόλιο του κ.Κατσίλα στη maximipoli.gr
ΚΑΤΣΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ says:
Σε χαλεπούς καιρούς όπου πέρα από τα άλλα, η δημοκρατία δοκιμάζεται στην χώρα μας, όλοι εμείς που είμαστε απέναντι και εξακολουθούμε να θεωρούμε μέγιστη πολιτισμική και πολιτική κατάκτηση το δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πολύ περισσότερο όσοι δραστηριοποιούμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση.Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.Δημοκρατία πρώτα από όλα σημαίνει ενεργός μαζική συμμετοχή , ανάληψη ευθύνης και διαφάνεια.Επομένως η τελευταία συνάθροιση μιας δεκάδας ατόμων της δημοτικής μας παράταξης, από το σύνολο των 120 συνυποψήφιων , για την εκλογή υποψηφίου δημάρχου, δεν έχει καμία σχέση μη δημοκρατική διαδικασία.Δεν έχει καμία σχέση με διαφάνεια.Θεωρώ, επιεικώς απαράδεκτη αυτή την ενέργεια, η οποία δεν ξέρω πως μεθοδεύτηκε και που στοχεύει.Είναι βέβαιο ότι τέτοιες ενέργειες κάθε άλλο παρά υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.Μάλλον ιδιοτελή συμφέροντα υπηρετούν.Συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΩ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, οι οποίες υπονομεύουν το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και την πολιτική και ηθική κρίση διευρύνουν.
ΚΑΤΣΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Κ.ΑΥΛΩΝΑ
Η συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων,είναι ένα κύτταρο δημοκρατίας,δεν είναι κάτι το ευκαιριακό με ένα "μεγάλο αρχηγό" λίγους "οπλαρχηγούς"και πίσω τους οι σκύλοι.Η λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων διέπεται από καταστατικές λειτουργίες δεσμευτικές για τους εθελοντικά συμμετέχοντες ,αποδεχόμενοι την ιδρυτική διακήρυξη και τις αρχές της δημοτικής παράταξης.Αρα τα όποια προβλήματα αναδεικνύονται εντός του Δήμου και όχι μόνο είναι τα σημεία διαλόγου,προβληματισμού και ανακαθορισμού των όποιων θεμάτων προκύπτουν,μεσα από συλογικές διδικασίες.Οι εποχή ενος ανδρός εχει παρέλθει.
Η κάθε Δημοτική παράταξη λογικά,πρέπει να  εκφράζει   ένα ιδιαίτερο ρεύμα αντιλήψεων .....αν λέω,αν εκφράζει.........μάλλον βασικός τους στόχος είναι η προώθηση συμφερόντων ,προσωπικών φιλοδοξιών και προσδοκιών
Οι δημοτικές παρατάξεις μέσα από τα συλλογικά τους όργανα παράγουν πολιτική,αναπτύσσουν δράσεις ,αναδεικνύουν προβλήματα και προωθούν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου.Πού είναι οι πρωτοβουλίες και τα δίκτυα αλληλεγγύης;;;;
-Πότε και ποια δημοτική παράταξη στο Δήμο Ωρωπού  μέσα από συλλογικότητες και δημοκρατικές λειτουργίες ανέδειξε και προώθησε κάποιο πρόβλημα;;;;;;;;;;
-Το "όραμα" του κ. Οικονομάκου συνεδρίασε αναγκαστικά μια φορά γιά να διαγράψει τον κ.Γιαμαρέλο.Η "Δυναμική πολιτεία" του κ.Γιασημάκη ποτέ,η "Αυτοδιοικητική Συνεργασία"του κ.Λίτσα ποτέ......μόνο τώρα για να μοιράσουμε την καρέκλα του αρχηγού.
Πότε και που μια δημοτική παράταξη προκάλεσε έστω και σε ένα χωριό του Δήμου μας μια δημόσια συζήτηση για τα όποια προβλήματα;;;;;;;;;ποτέ!!!!!!!!!!Μοναδική περίπτωση η ΔΗΣΩ του κ.Οικονόμου,προσπάθησε να λειτουργήσει μέσα από θεσμικούς κανόνες αλλά χάθηκε στα εκλογικά παζάρια του αρχηγού της για προσωπικό όφελος,απλά ένας καλός εκλογικός μηχανισμός του Βασιλάκη.
Έρχονται σήμερα,μετά από την ανυπαρξία τριών χρόνων,να μας σώσουν!!!!!ποιοι ;;;;;;;;;;και από ποιούς;;;;;
Τα τοπικά προβλήματα είναι βαθύτατα πολιτικά και άπτονται της φυσιογνωμίας των παρατάξεων,άλλα γιά ποιά φυσιογνωμία ,αφού ο μοναδικός σκοπός τους είναι η διαχείριση του μαγαζιού και η κατανομή ρόλων και εξουσίας,ερμαφρόδιτοι εναγκαλισμοί χωρίς αρχή μέση και τέλος χωρίς μπούσουλα.
Την συμμέτοχη οι δημότες την θέλουν και την επιδιώκουν,είναι ο δρόμος για ένα νέο μέτωπο αντίστασης και πολιτικού αγώνα κόντρα στο παλαιό ,το σάπιο και το διεφθαρμένο.

Ο Δήμος δεν είναι τα έργα και οι εργολαβίες άλλα οι δημότες.Η ανατροπή αυτών των λογικών είναι αναγκαία όσο ποτέ,οι βλαχοδήμαρχοι της γραβάτας καί του κοστουμιού είναι άνθρωποι τους χθες.



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμια!!!!!!!! Δημοτικη Παραταξη , εκτος του κ. Χασιωτη που υποστηριχθηκε απο το Κ.Κ.Ε. Δεν ηταν Ανεξαρτητη...Ολοι το Επαιζαν Δηθεν να αρπαξουν Ψηφους!!!!!! Μολις ο κ.Λιτσας εχασε την Αρχηγια Αρχισαν τα οργανα!!!!!!! Τουλαχιστον απο οτι μαθαμε τωρα αρχηγος εκλεχθηκε ο κ.Ρουσσης μετα απο Ψηφοφορια μεταξυ των Αιρετων της Παραταξης!!! Οταν ο Λιτσας ανελαβε με το κερμα ολα Ηταν Καλα Κυριοι του ΠΑΣΟΚ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι μου συμπολιτες πρεπει επιτελους να παρουμε τις τυχες στα χερια μας.Για να γινει αυτο πρεπει να γινουμε πιο ενεργοι πολιτες.ΔΕΣΤΕ τι γινετε με τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ πρεπει να εχουμε και εμεις τον λογο σαν βαση και οχι να παιρνονται αποφασεις ερημην μας.Θα πρεπει να υπαρχουν ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ και να τηρουνται με ευλαβεια τα αρθρα τους.Δεν ειναι δυνατον να αποφασιζουν με ενα καλεσμα στο σπιτι οταν το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ το γραφουμε...... Δεν γινετε να μαζευονται 5-6 "φιλαρακια"(για λυκοφιλιες προκειται)και να βγαζουν ΑΡΧΗΓΟ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια εσεις κανατε και μια ψηφοφορια, στη ΔΗΣΩ τι να πουν που ηρθε ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ και αυτοκυρηχθηκε αρχηγος τους ισως φταινε οι ψεκασμοι.

Ανώνυμος είπε...

Ας Αναλαβει και ενας της ΝΔ στον Συνδιασμο σας.....Αφου εχουμε συγκυβερνηση και τα βρηκαν Σαμαρας και Βενιζελος!!!!!! Εσεις ΔΕΝ μπορειτε!!!! Αχ τι κανει Μια Καρεκλα.....Τη Δευτερα.....ποιος " Τραγος " θα Συναντηθει με τη ΔΗΣΩ;;;; Εκτος αν η Συναντηση....εχει Δυο!!!!!! Τραγους!!!!! Ο Βαρβατος Ας Κερδισει.....Η Γιδα... απο οτι Βλεπω Εχει Προσοντα για Πολυ Αρμεγμα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΔΗΣΩ! ΑΝ ΕΝΟΗΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι και Κυρίες....Την καλησπέρα μου! Πρώτα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ η κεντρική πολιτική της ΧΩΡΑΣ μας και έπειτα ΟΙ ΔΗΜΟΙ κ αυτό δίοτι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΜΝΩΜΟΝΙΩΝ....απλά πράγματα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση 2;17μμ Οταν παιρνεις την αποφαση και ψηφιζεις ΠΑΡΩΝ σημαινει οτι γινεσαι πολεμιος του μνημονιου. Η συνεχεια ομως με την ενταξη του πρωτα στο ΑΡΜΑ ΕΛΕΥΘ.ΠΟΛΙΤΩΝ και μετα στη ΔΗΜΑΡ απο πολεμιος του μνημονιου σε φανατικο υποστηρικτη του.Αυτον πως τον ονομαζεις Πολιτικα? Και οσο για το Αρχηγος υπαρχουν κανονες δεν μπορεις να φευγεις και να ερχεσαι οποτε θελεις η Παραταξη ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.