Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση- πρωτοβουλία του Κώστα Λίτσα


Ανακοίνωση ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ – Κάλεσμα των μελών της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, συνεχώς αποδεικνύει ότι σέβεται τους θεσμούς και τις αξίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται για τον δημότη του Ωρωπού. Από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης πέτυχε πολλά.Είναι, όμως, ευρέως γνωστό ότι η παράταξή μας εδώ και καιρό και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, έχει εισέλθει σε μία περίοδο εσωστρέφειας. Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή ανήκει σε όλους. Όμως, ως επικεφαλής της παράταξης που εκπροσωπεί το 50% σχεδόν των δημοτών του τόπου μας, όφειλα να δώσω ένα τέλος στην εσωστρέφεια, ούτως ώστε η Αυτοδιοικητική Συνεργασία να βγει πιο δυνατή και πιο ενωμένη από ποτέ και να διεκδικήσει εκ νέου το δικαίωμα να δώσει στον τόπο μας όλα όσα του αξίζουν και η νυν δημοτική Αρχή του έχει στερήσει.
Με τα δεδομένα αυτά, προτάθηκε από μέλος της παράταξης  σε δέκα στελέχη της παράταξής μας και έναν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δώσουμε ένα τέλος στην εσωστρέφεια που ταλάνιζε την παράταξη. Οι προτεινόμενες λύσεις ήταν αφενός να απευθυνθούμε στην ολομέλεια των 120 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κατά τις εκλογές του 2010 ή να προβούμε σε δημοσκόπηση. Όμως κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης, προέκυψε και μία τρίτη πρόταση, η οποία ήταν να εκλέξουμε  νέο επικεφαλής ή όχι της παράταξης, από τα 10 στελέχη της παράταξης και τον έναν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, οι οποίοι παρευρίσκονταν στη συνάντηση. Αποδέχθηκα την τρίτη λύση, ως αποτέλεσμα ψηφοφορίας που προηγήθηκε και κατά την οποία απερρίφθη η πρότασή μου να πάμε στην ολομέλεια των υποψηφίων συμβούλων. Σέβομαι και αναγνωρίζω το αποτέλεσμα της σαν πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου ως επικεφαλής της παράταξης.
Είμαι θεσμικά και ηθικά υποχρεωμένος απέναντι σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και πίστεψαν  την Αυτοδιοικητική Συνεργασία, για λόγους δημοκρατίας, αξιοκρατίας κι ενότητας πάνω από όλα και λόγω των μεγάλων αντιδράσεων από πολλά στελέχη της παράταξης, εξαιτίας της παράκαμψης της ολομέλειας των υποψηφίων  για τη λήψη της απόφασης,  να ζητήσω, τη σύγκληση της ολομέλειας του συνδυασμού μας με γνώμονα την ενότητα.
Επισημαίνω ότι αποδέχομαι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σαν μομφή στο πρόσωπο μου ως επικεφαλής, αναλαμβάνοντας στο έπακρο τις ευθύνες που μου αναλογούν, όπως έκανα άλλωστε σε όλη την πορεία της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας. Σέβομαι το αποτέλεσμα και απευθύνομαι στην ολομέλεια των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού μας. Τονίζω ότι θα αγωνιστώ απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας και στη κακή διοίκηση της παρούσας δημοτικής αρχής. Θα υπηρετήσω την παράταξη, για την οποία αγωνίστηκα, από όποιο μετερίζι και να μου ζητηθεί.
Επίσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή τους στις διαδικασίες, τους: 1. Θωμά Ρούσση, δημοτικό σύμβουλο, 2. Δημήτρη Βελτανιώτη, δημοτικό σύμβουλο, 3. Κωνσταντίνο Δέδε, δημοτικό σύμβουλο, 4. Βασίλη Καραγιάννη, δημοτικό σύμβουλο, 5. Ιωάννη Ζαχαρία, δημοτικό σύμβουλο, 6. Δημήτρη Χορμοβίτη, τοπικό σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου, 7. Ανδρέα Γαζβινιάν 1ο επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο, 8. Στέφανο Δάβρη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, 9. Ιωάννη Βάθη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και 10) Γιώργο Δάβρη, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.
Τέλος, καλώ όλα τα μέλη που τίμησαν το ψηφοδέλτιο της Αυτοδιοικητικης Συνεργασίας στις εκλογές του 2010, να προσέλθουν στο Café Oscar στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου Αττικής τη προσεχή Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 ώστε να προσδώσουμε στη παράταξη που όλοι αγωνιζόμαστε τα εχέγγυα ενότητας που της αξίζουν και να διαφυλάξουμε το μέλλον του τόπου μας.
Ωρωπός, 26 Σεπτεμβρίου 2013.
Με τιμή
Κωνσταντίνος Λίτσας,
Αρχηγός της Μείζονος Πλειοψηφίας του Δήμου Ωρωπού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα και στην αντιπολίτευση , θα δείτε πολλά ακόμη εώς τις εκλογές τον Μάιο. Στο καλό κ λιτσα η μεγαλομανιας σου και ο εγωισμός σου σε έφαγε , δεν θα μας λείψεις καθόλου. Φυσιολογικά πράγματα για έναν άνθρωπο που έφτιαξε μαζί με τον χονδρό έναν τέρας δήμο .