Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ρούσσης είναι υπεύθυνος για την αύξηση των Δημοτικών τελών στον Αυλώνα

Ο νεκροθάφτης του Αυλώνα
Εδώ και δέκα χρόνια, σχεδόν μοναχικά,  γραφικούς έτσι μας αποκαλούσαν,προσπαθούσαμε να  καταδείξουμε την ανάγκη ενός ριζικού εξορθολογισμού της διαδικασίας καταβολής δημοτικών τελών και φόρων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τη χρηστή διαχείριση και την ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών. Ας δούμε κάποια χτυπητά παραδείγματα από το σήμερα: Στο Καπανδρίτι το οικιακό τιμολόγιο έχει συντελεστή 1,09  και η γενική χρήση 2,35 ενώ στο Πολυδένδρι το οικιακό 1,00 και η γενική χρήση 2,00! Στις Αφίδνες το οικιακό έχει συντελεστή 0,90 και στη γενική χρήση 1,99. Τι μας χωρίζει;;;Ένα ρέμα. Σε σχετική ερώτηση με ποια αιτιολογία αυτή η διαφοροποίηση, η απάντηση που κάποιος λαμβάνει είναι «έτσι τα βρήκαμε»!Πάλι σε σχετική ερώτηση αν θεωρείται φυσιολογική με βάση την κοινωνική εμπειρία η σχετική διαφοροποίηση, οι απαντήσεις που δίδονται είναι είτε «δυστυχώς, δεν είναι φυσιολογική» είτε «να ρωτήσεις τις προηγούμενες διοικήσεις των πρώην κοινοτήτων,τον Οικονομάκο και το Ρούσση»!
Η αμελής ή φαύλη διαχείριση του θέματος από προηγούμενες διοικήσεις(Θωμάς Ρούσσης) είναι η αρχική αιτία του άδικου για την πλειοψηφία των πολιτών(ΑΥΛΩΝΑ) φαινομένου, όμως η σημερινή δημοτική αρχή μετά από τόσα χρόνια παίρνει γενναίες αποφάσεις βάζοντας τέλος στη συνέχιση μιας φαύλης κατάστασης. Άλλοι Δήμοι στη χώρα το επέλυσαν εδώ και καιρό,δείχνοντας την αντίστοιχη πολιτική βούληση, προχώρησαν σε διασταυρώσεις και ανακάλυψαν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αδήλωτων επιφανειών που έφεραν στα ταμεία τους εκατομμύρια ευρώ νέα έσοδα. Κάτι τέτοιο, αν γινόταν και στον Ωρωπό, θα αποκαθιστούσε το αίσθημα δικαιοσύνης και ισοτιμίας μεταξύ των πολιτών και το κυριότερο θα έδινε τη δυνατότητα στη ΝΕΑ  δημοτική αρχή για μια γενναία μείωση ανταποδοτικών τελών για ΟΛΟΥΣ!
Στα πέντε χρόνια που πέρασαν,ο κ.Ρούσσης δεν έκανε καμία προσπάθεια να αμβλύνει τις μεγάλες διαφορές τιμών μεταξύ των κοινοτήτων,αν είχε συμβεί αυτό σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.......ο"μπακάλης" με τη μπακαλίστικη και παλαιοκομματική λογική.............Κατασπάταληση,ναι κατασπατάληση των προσόδων του Δήμου με απευθείας αναθέσεις και με τιμολόγια σε ημετέρους.Η μη ορθολογική είσπαραξη δημοσίων εσόδων και η παράληψη βεβαίωσης ανοίγει το δρόμο να ελεγχθούν και ποινικά.Το φαινόμενο των δεκάδων χιλιάδων αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων (συχνά πολυτελών κατοικιών,αλλά και βιομηχανικών χώρων), «κρυμμένων» και άρα χαμένων για τις επίσημες καταστάσεις είναι πάνω στο τραπέζι......κάποιοι Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι-Πρόεδροι κοινοτήτων υπέγραφαν βεβαιώσεις στους ιδιοκτήτες για τα τετραγωνικά προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν!!!!!!!Θα ζητηθούν ευθύνες!!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: