Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Ωρωπού:Άμβλυνση των ανισοτήτων με τα ανταποδοτικά τέλη του 2020

-Τα Δημοτικά τέλη είναι μια άμεση φορολογία των Δήμων επί των ακινήτων,που έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα ως προς τις υπηρεσίες,που προσφέρονται από τον Δήμο στην καθαριότητα και στον φωτισμό.Ως φόρος πέρα από το ανταποδοτικό ΜΠΟΡΕΙ να έχει και αναδιανεμητικό-κοινωνικό χαρακτήρα.Μπορεί μαζί και με άλλες προϋποθέσεις να συμβάλλει σε παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με κοινωνικά χαρακτηριστικά
-Ο εξορθολογισμός και η άμβλυνση των ανισοτήτων οι δύο βασικές αρχές που διέπουν τα ανταποδοτικά τέλη του 2020.Έχουν περάσει χρόνια από την ενοποίηση όλων των κοινοτήτων στο Δήμο Ωρωπού και οι δημότες  μέχρι και χθες,πληρώνουν διαφορετικά τέλη, αναλόγως που κατοικούν.Αλλά ακόμη και επαγγελματίες να πληρώνουν τέλη για τα καταστήματα τους με βάση διαφορετικές κατηγορίες υπολογισμού των τετραγωνικών μέτρων.
-Τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου θα μπορούσα να την χαρακτήριζα ιστορική. Η προεκλογική δέσμευση του Γιώργου Γιασημάκη για ενιαίο τιμολόγιο έγινε πραγματικότητα,δεν υπάρχουν πλέον Κοινότητες δύο ταχυτήτων.
-Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής έγινε με βάση την σύγκλιση που πρέπει να επέλθει με βάση την ισονομία και χωρίς να υποχωρεί σε τοπικές πιέσεις.
*****Η γενναία προσπάθεια της Νέας Δημοτικής βρέθηκε μπροστά σε "μαργαριτάρια"....μηδενικά δημοτικά τέλη σε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα....οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα !!!! νά αποδοθούν********

Δεν υπάρχουν σχόλια: