Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Θωμά,γνωρίζεις τη "Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών"

Αυτά συμβαίνουν απέναντι!!!!!!!!!!!!Ο "κορονοιός" είναι μεταδοτικός !!!!!Και αυτός ο κακόμοιρος γιά 2.5 εκατ,με τα 14 εκατ.στο Δήμο Ωρωπού!!!!!! φαντάσου τι θα γίνει!!!!!!

Για κακούργημα διώκεται ο πρώην δήμαρχος Κύμης λόγω ελλείμματος 2,5 εκ. ευρώ

Στα χέρια του Εισαγγελέα Χαλκίδας, βρίσκεται το τελικό πόρισμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών που «ξεσκόνισαν» τις οικονομικές συναλλαγές της απερχόμενης δημοτικής αρχής Κύμης – Αλιβερίου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο πρώην δήμαρχος, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού βρέθηκε έλλειμμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τον έλεγχο και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο πόρισμα του εντεταλμένου οικονομικού επιθεωρητή που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο επισημαίνονται: «ανυπαρξία  προϋπολογισμών-ισολογισμών, απολογισμών,(Κάτι μου θυμίζει) μη τήρηση λογιστικών βιβλίων και βιβλίων πρακτικών,  δαπάνες έξω από το πνεύμα της συνετής διαχείρισης, δαπάνες χωρίς εφαρμογή της λογιστικής τάξης, δαπάνες χωρίς εγκεκριμένες πιστώσεις,  πληρωμές χωρίς τα νόμιμα εγκριτικά παραστατικά,  πληρωμές με κατά συρροή διπλές εντολές σε υπαλλήλους, πολιτικό προσωπικό σε ρόλο ταμία,  εντάλματα πληρωμών χωρίς θεώρηση από Επίτροπο, εντάλματα πληρωμών για άλλο λόγο απ’ τον γραφόμενο,  πληρωμές με λαβόντες άσχετους με την αιτία πληρωμής,  πληρωμές άλλων ποσών στην πραγματικότητα από τα αναγραφόμενα, έργα χωρίς εργολάβους, μηχανήματα και προμήθειες,  έργα και προμήθειες που δεν έγιναν ποτέ,  φαινομενικές πληρωμές αυτών των έργων ή προμηθειών που δεν έγιναν ποτέ, επιβεβαιωμένα εικονικά τιμολόγια,  ψευδείς βεβαιώσεις και άλλα.
Το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή περιγράφει απιστία στην υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, με μεγάλη ζημιά της περιουσίας του δήμου από αυτούς που είχαν την επιμέλεια και διαχείρισή της, κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του ύψους του ποσού.
Το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή ακολουθούν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για καταλογισμό των δαπανών και πληρωμών που έχουν κριθεί ως ανοίκειες, συνολικού ύψους 2.575.310,39 ευρώ, με υπόλογους τους υπευθύνους αυτής της ζημιάς που φέρεται να έχει προκληθεί στον δήμο και που καταγράφεται ως έλλειμμα για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: