Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ο Θωμάς Ρούσσης καταγγέλλει την κρυφή προεκλογική συμφωνία ερήμην των πολιτών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.08.2021

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σοκαρισμένη είναι η μικρή πολιτική κοινωνία του Ωρωπού, μετά από τα δημοσιεύματα που έγιναν γνωστά με τις «ανίερες συμφωνίες» μεταξύ του κ. Γιώργου Γιασημάκη και μελών του συνδυασμού του κ. Διονύση Καμπιώτη, στο μεσοδιάστημα των δυο Κυριακών, κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019.
Συμφωνίες «γκανγκστερικού τύπου» και συμπεριφορές βγαλμένες από σενάρια που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, θυμίζοντας μαφιόζικες πρακτικές υποκόσμου, που δεν χωρούν στο εκλογικό σώμα του τόπου μας, με τα τόσα προβλήματα και τις τεράστιες ανάγκες που έχει.
Η αποκάλυψη του εγγράφου, από τοπικό site, της προεκλογικής συμφωνίας για συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων πριν τις επαναληπτικές εκλογές, του νυν Δημάρχου κ. Γ. Γιασημάκη και μελών της παράταξης του κ. Δ. Καμπιώτη, προκαλεί θυμηδία θλίψη και απογοήτευση.
Αποδεικνύεται ότι στον Δήμο Ωρωπού, κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών, ετερόκλιτες δυνάμεις επιδίωξαν να συμμαχήσουν, με μόνο στόχο να μην κερδίσει τις εκλογές η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης». Ήμασταν μόνοι απέναντι σε όλους, ειδικά μετά την επικράτησή μας στον πρώτο γύρο. Και αποδειχτήκαμε σκληροί αλλά καθαροί, και κυρίως έντιμοι αντίπαλοι.
Ο κ. Γιασημάκης αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, αφερέγγυος, ανεύθυνος, επιπόλαιος. Έταζε προεκλογικά, λαγούς με πετραχήλια, μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εκλογές και να ανακηρυχτεί Δήμαρχος, και αμέσως, την επόμενη ημέρα των εκλογών αθέτησε την υπογραφή του και τον λόγο της τιμής του.
Αυτές οι πρακτικές, δεν είναι ασφαλώς πρωτόγνωρες για τον σημερινό Δήμαρχο Ωρωπού, κ. Γιασημάκη Γεώργιο. Είναι παλιά τέχνη που γνωρίζει πολύ καλά από το 2010, την εποχή των υπεύθυνων δηλώσεων που είχε υπογράψει με τον τότε αρχηγό της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» τον κ. Κ. Λίτσα ο οποίος, σήμερα, είναι πρωτοκλασάτος αντιδήμαρχος και άμεσος συνεργάτης του, αφού και τότε δεν τίμησε την υπογραφή του, επιβεβαιώνοντας πως μοναδικό του μέλημα ήταν και είναι η εξουσία και όχι το καλό του Ωρωπού μας. Επιβεβαιώνοντας πως, προκειμένου να καλύψει την εξουσιομανία που τον διακατέχει, είναι ικανός να κάνει τα πάντα.
Δυστυχώς, αυτός είναι ο σεβασμός στην υπογραφή και τις συμφωνίες του κ. Γιασημάκη. Δεν τίμησε ποτέ την υπογραφή του και το λόγο της τιμής του. Αυτή είναι η πολιτική παλαιοκομματική παιδεία του : Το ψέμα στο βωμό του συμφέροντος. Πλήρως αναξιόπιστος. Έταζε θέσεις προεκλογικά για να τις πάρει πίσω μετεκλογικά.
Το ερώτημα είναι πώς ο κ. Καμπιώτης και οι συνοδοί του έπεσαν σε τέτοια παγίδα; Πώς πίστεψαν έναν κατ’ επάγγελμα πολιτικό ψεύτη; Πίστεψαν, έστω και για μια στιγμή, πως ο κ. Γιασημάκης θα τους έδινε αυτά που τους έταζε πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών; Τον θεωρούν ακόμα και σήμερα αξιόπιστο συνομιλητή;
Αποδεικνύεται, τελικά, ότι και ο κ. Καμπιώτης είναι το ίδιο αφερέγγυος, όπως φάνηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προσπάθησε να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα. Αντί να παραδεχτεί τη γκάφα του και το άδειασμα του κ. Γιασημάκη επιχείρησε να τον καλύψει. Οι Δημότες πλέον, γνωρίζουν καλά τι ακριβώς έγινε στο μεσοδιάστημα των δυο Κυριακών, δεν κοροϊδεύονται και δεν εμπαίζονται!!!
Κύριε Καμπιώτη αυτή ήταν η διαφάνεια και τα καθαρά χέρια για τα οποία μιλούσατε προεκλογικά; Οι ανίερες συμμαχίες κατά του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης»; Αντί να ζητήσετε συγγνώμη εμφανίζεστε και ως σωτήρας του τόπου. Ως τιμητής των πάντων. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
Εμείς, στο βωμό της Δημαρχιακής καρέκλας δεν θυσιάζουμε τίποτα, πόσο μάλλον την τιμή μας, την υπογραφή μας και την υπόληψή μας.
Εμείς έχουμε μάθει να σεβόμαστε και να τιμούμε την υπογραφή μας. Σεβόμαστε τις συμφωνίες μας και δεν πουλάμε, ούτε εξαπατάμε τους συνομιλητές μας. Η εντιμότητα είναι βασική αρχή της πολιτικής παρουσίας μας. Με αυτή θα πορευτούμε και στο μέλλον.
Είναι ντροπιαστικές για όλους μας οι διοικητικές συνθήκες που προσπαθούν να επιβληθούν από μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Οι καθημερινές δυσώδεις αποκαλύψεις προκαλούν αποτροπιασμό και μάλιστα από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις χειρότερες πρακτικές που έζησε ποτέ ο όμορφος τόπος μας.
Οι πολίτες κατάλαβαν, πλέον, το προεκλογικό σχέδιο των άκρατων υποσχέσεων του κ. Γιασημάκη και των εξαπτέρυγών του, με μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων τους. Τώρα έχουν γνώση και αποδείξεις για να κρίνουν. Και θα κρίνουν όταν θα κληθούν να εκφράσουν την άποψή τους με την ψήφο τους.
Από το Γραφείο Τύπου
του Συνδυασμού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OTAN STHRIZATE TON GIASIMAKI DEN TA XERATE??? PEFTO APO TA SINEFA AXAXAXAXAXA