Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ο Δήμαρχος Ωρωπού για το κρούσμα κορωνοιού στη δομή προσφύγων της Μαλακάσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνδημότες και συνδημότισες
Δυστυχώς αυτό που απευχόμαστε,συνέβη.
Έχουμε κρούσμα στην ανοιχτή δομή προσφύγων της Μαλακάσας.
Η Δημοτική αρχή,από την πρώτη στιγμή,τόσο δια του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, όσο και διά του αρμοδίου Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Λίτσα,με συνεχείς παρεμβάσεις,πιέσεις και αποστολή προειδοποιητικών εγγράφων προς κάθε αρμόδιο,κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση και ζητούσαμε την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων,προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του κοινωνικού συνόλου και να αποκλειστεί η πιθανότητα ύπαρξης κρούσματος, στην βραδυφλεγή βόμβα,που όπως πια αποδεικνύεται αποτελούσε η ανοιχτή δομή της Μαλακάσας.
Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας και οι παρεμβάσεις μας δεν πρόλαβαν τα γεγονότα,μιας και η λήψη των οποιοδήποτε μέτρων, δεν είναι στην δικιά μας αρμοδιότητα και υπερβαίνει τις δικές μας αποφασιστικές δυνατότητες.
Μόλις χθές πάρθηκαν κάποια έκτακτα μέτρα ελέγχου ,μετά από τις συνεχείς εκκλήσεις μας αλλά το "κακό" συνέβη.
Η Ανοιχτή δομή της Μαλακάσας, έχει κλείσει ερμητικά,ξεκινούν να διενεργούνται οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι σε όλους όσους βρίσκονται μέσα σε αυτή, όπως επίσης δρομολογούνται οι αντίστοιχοι έλεγχοι στις επαφές τους,και παλεύουμε μαζί με τους καθ ύλην αρμόδιους κρατικούς φορείς, να μην έχουμε περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα και να παραμείνει το γεγονός σε ήπια και εύκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση.
Η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες πρωινές ώρες, βρίσκεται επί τόπου και κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να διασφαλιστούν τα επιβαλλόμενα και να δοθεί η απαραίτητη υγειονομική μάχη,στο βαθμό και στην ένταση που πρέπει.
Σας καλούμε συντεταγμένα και χωρίς πανικό,να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που με περισσή πειθαρχία και με θαυμαστή αξιοπρέπεια κάνετε,να παραμείνετε δηλαδή σπίτι,ούτως ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί,ενωμένοι και δυνατοί να βγούμε αλώβητοι από αυτή την μεγάλη και ύπουλη μάχη.
Οι κοινωνίες αποδεικνύουν την συνοχή και την δυναμική τους μέσα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και κερδίζουν τις μάχες ενωμένες και απόλυτα συντεταγμένες και αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει η θέληση, το κουράγιο, αλλά και η αποφασιστικότητα ,τίποτα δεν μπορεί να τις νικήσει.
Παρακάτω ακολουθεί η σειρά των εγγράφων που εδώ και μέρες αποστέλλουμε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θα σας ενημερώνουμε με διαρκή μηνύματα, υπεύθυνα και με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας , της ηρεμία σας και της διατήρησης της οικογενειακής σας γαλήνης.
Γραφείο τύπου Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια: