Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

7 Ιουνίου 2018,Δ. Καμπιώτης: Δυσάρεστες «οσμές»....έχει αλλάξει κάτι;;;


Ο Διονύσης Καμπιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, τοποθετείται για τις υπηρεσίες καθαριότητας και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για τα 6,5 εκ. ΕΥΡΩ που δαπάνησε σε εργολάβο, ενώ υπάρχει προσωπικό και οχήματα που δεν έχουν πλέον αντικείμενο!

Οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού βρίσκονται μπροστά σε έναν πρωτοφανή παραλογισμό: ο Δήμος Ωρωπού έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο, εξ ολοκλήρου το έργο της  αποκομιδής των απορριμμάτων και την ίδια ώρα  έχει στα «αζήτητα» (α) 52 υπαλλήλους οι οποίοι προσελήφθησαν πρόσφατα με τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, (β) τους συμβασιούχους που έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και  επέστρεψαν, υποτίθεται, στην εργασία τους και (γ) ένα στόλο οχημάτων και μηχανημάτων να σαπίζουν από την ακινησία!
Οι ενέργειες αυτές ομολογούν αλόγιστη σπατάλη και μας βάζουν σε σκέψεις δεδομένου ότι ο εργολάβος κοστίζει στους Δημότες Ωρωπού 6,4 εκ. ΕΥΡΩ για 2+1 χρόνια, ενώ οι υπάλληλοι είναι στη διάθεσή του! 
Ωστόσο, παρατηρούμε ότι και ούτε το αποτέλεσμα δικαιώνει τις επιλογές του Δημάρχου, αφού ο Δήμος μας δεν είναι στην κατάσταση που αξίζει.
Ως υποψήφιος Δήμαρχος και επαγγελματίας του τόπου, στέλνω ένα μήνυμα αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση καθώς η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.
Οι πρώτες θερινές εικόνες από τα δημοτικά διαμερίσματα είναι απογοητευτικές και αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή  αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανυπαρξία  ανακύκλωσης.
Ερωτώ ευθέως τον κο Δήμαρχο, ο Δήμος έχει εγκεκριμένες προς πλήρωση 52 θέσεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας. Επίσης έχει τους συμβασιούχους, οι οποίοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και ένα στόλο 16 απορριμματοφόρων που παραμένουν ακινητοποιημένα να σαπίζουν. Τι θα απογίνει αυτή η περιουσία του Δήμου; Πληρώνονται, σήμερα, ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας και πόσα, για να κάθονται τα οχήματα; Αληθεύει ότι ο Δήμος πληρώνει ετησίως, 3,2 εκατ. ΕΥΡΩ, για καύσιμα, ενώ τα οχήματα είναι στο δημοτικό γκαράζ παροπλισμένα;
Ακόμα, που να βρίσκονται αλήθεια εκείνες οι 17 σκούπες (χειροκίνητα σάρωθρα) που με τόση βιασύνη αγοράστηκαν το 2016 και κόστισαν στους δημότες 140.000 ΕΥΡΩ; Είναι αποθηκευμένες κάπου; Έχουν τεθεί ποτέ σε λειτουργία; Και, γιατί δαπανήθηκε αυτό το υπέρογκο ποσό όταν οι υπηρεσίες αυτές προορίζονταν να δοθούν σε ιδιώτη εργολάβο;
   
Καλό είναι να καταλάβει η Δημοτική Αρχή ότι δεν είναι μόνη της στον τόπο μας, ούτε θα διοικεί για πάντα. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τα χρήματα, την ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: