Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Δήμαρχος Ωρωπού:Θωμάς,ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ

Επικίνδυνος για  το τόπο και ψεύτης ο Θωμάς.
Με ανακοίνωση-δελτίο τύπου,ο καλά ενημερωμένος Δήμαρχος....τρύφηλα στα μάτια του!!!!!από καλά ενημερωμένες εφημερίδες-ιστοσελίδες...!!!!αντί να είναι άμεσα και έμμεσα ενημερωμένος,ανακοινώνει ψευδέστατα,ότι τα δημοσιεύματα....άκουσον....άκουσον ,ότι η εγκατάσταση ΧΥΤΥ στο Λατομείο Ντουμάνι,που ο ίδιους επέλεξε και υπόδειξε μαζί με την ομαδούλα του ...."νεκροθάφτες της περιοχής"....δεν είναι στο σχεδιασμό του ΕΔΝΣΑ!!!!!!!
-Σημερινή ανακοίνωση ΕΔΝΣΑ,που ανοίγει και άλλη πληγή στη περιοχή μας!!!!!!!!και τον ρεζιλεύει
........Η πηγή της ενημέρωσης των πολιτών για τέτοιου είδους θέματα οφείλει να είναι πάντα οι αρμόδιοι φορείς και όχι δημοσιεύματα του Τύπου.....είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη θέση έχει επιλεγεί από το 2003, με το νόμο 3164, άρθρο 33, από την τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Β. Παπανδρέου, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα το 2013, όταν έγινε τροποποίηση του νόμου με το νόμο 4122/2013, άρθρο 28, ΦΕΚ 42Α 2013 , ειδικά για την Ανατολική Αττική, με προτείνοντα τον τότε Περιφερειάρχη κ. Σγουρό.....
Γιά να δούμε τώρα τι λέει στη πραγματικότητα ο ΕΔΣΝΑ επικαλούμενος την υφιστάμενη νομοθεσία!!!!
Τι έλεγε το άρθρο 33 του 3164/2003
1. Ολοκληρώνεται ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση ως κατάλληλων, θέσεων για εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. 114218/1997 κοινή ς υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1016 Β), ως εξής:
Α. Βόρεια-Ανατολική Αττική:
α) θέση "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού
β) θέση "Τρύπες" Πολυδενδρίου
Β. Νότια-Ανατολική Αττική:
α) θέση "Βραγόνι" Κερατέας - Λαυρεωτικής
β) θέση "Λατομείο Κυριακού" Κρωπία
Για να δούμε τι λέει το άρθρο 28 του νόμου 4122/2013

ΑΡΘΡΟ 28 του νόμου4122/2013
1. Η περίπτωση Β' της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του ν. 3164/2003 αντικαθίσταται ως εξής:
«Β. Νότια - Ανατολική Αττική:
α) θέση «Φοβόλες» Κερατέας, με την επιφύλαξη θετικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης,
β) θέση «Βραγόνι» Κερατέας,
γ) θέση «Λατομείο Κυριακού».
Σε περίπτωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) στη θέση «Φοβόλες» Κερατέας, η θέση «Βραγόνι» Κερατέας δεν συμπεριλαμβάνεται στις κατάλληλες θέσεις για τη Νότια - Ανατολική Αττική.»
Ο σχεδιασμός του ΕΔΣΝΑ είναι σε πλήρη ισχύ ΚΑΙ με τη σημερινή του ανακοίνωση επαναφέρει και τη δημιουργία χωματερής στο Πολυδένδρι στη θέση 'τρύπες" αφού δεν έχει εξαιρεθεί με νομό.Αυτά για σήμερα!!!!!Οι δημότες σε περιμένουν με ανοικτές αγκάλες!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: