Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ γιά τα ΔΙΟΔΙΑ

Τα κάθετα διόδια των Αφιδνών τοποθετήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία,αν θυμάμαι καλά (Κατσιγιάννης)  το 1990.Με ανακούφιση μάλιστα οι τοπικές κοινωνίες τα δέχτηκαν!!!!!
Να σας θυμίσω το τρόπο στελέχωσης των ταμείων των διοδίων από τις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Να σας θυμίσω τα έσοδα των τότε κοινοτήτων Αφιδνών-Πολυδενδρίου-Αυλώνα- Μαλακάσας από τις κλήσεις της τροχαίας(μάλιστα εισέπρατταν περισσότερα και από τα δημοτικά τέλη)....τα δώρα από τους κοινοτάρχες στην αρμόδια τροχαία.......το ένα πίσω από το άλλο!!!!!!!!.Έτσι κατάφεραν να κλείσουν τα στόματα και τα μάτια των κατοίκων της περιοχής.......για να μην βγάλουμε τα μάτια των δικών μας παιδιών!!!!!!!!.Ξέχασα να αναφερθώ,το θυμόσαστε όλοι,τα χαρτάκια που πέταγαν οι οδηγοί,τα μάζευαν και τε έδιναν στους επόμενους ...καλό μεροκάματο!!!!!!!!
Το 2007  θεσμοθετήθηκε η παραχώρηση των εθνικών δρόμων σε πολυεθνικές κοινοπραξίες,μάλιστα με τη ψήφο ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ.(ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ το σύστημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ)
Κόντρα σε αυτή τη κοιμισμένη κοινωνία(τη κοίμισαν με ένα κομμάτι ψωμί),ξεφύτρωσε σιγά σιγά,όχι μόνο εδώ αλλά και  σε όλη τη ΧΩΡΑ ο αγώνας κατά των ΔΙΟΔΙΩΝ. Δεν θα σταθώ στις διώξεις των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά των διοδίων,όταν οι άλλοι κορόιδευαν,θα σταθώ σε ένα και μόνο,το αν οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν τότε σήμερα,που η ζωή τους έφερε σε  θέσεις ευθύνης παλεύουν με τον ίδιο ζήλο κόντρα σε αυτές τις τριτοκοσμικές συμφωνίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Καί να τι βλέπουμε σήμερα Ξεκάθαρες δηλώσεις-δεσμεύσεις του κ.Σπρίτζη,ποιο ξεκάθαρες δεν γίνεται(με την παρουσία του δημάρχου Ωρωπού και παραγωγικών φορέων). Αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους (πονηροί) νομίζουν ότι μπορούν να ισοπεδώνουν τα πάντα μάλλον κάτι δεν έχουν υπολογίσει σωστά,οι εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών είναι συγκεκριμένες έχουν άμεση αρχή και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρσης,οι προσωπικές πολιτικές δεν ωφελούν το τόπο.Η σημερινή πραγματικότητα τους διαψεύδει!!!!!!
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ κ.Σπρίτζη.
-Τη Μεγάλη Τετάρτη λήγει η παράταση που ζήτησαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
 Οι όποιες πιέσεις υπάρχουν για να μη γίνει ο διαγωνισμός του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, δε θα περάσουν γιατί πολύ απλά αποσκοπούν στη μείωση της τιμής της παραχώρησης της Εγνατίας και σε κανέναν άλλο λόγο. Να είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτό.Μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, του πλήρους ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, θα προχωρήσει η εγκατάσταση του πιο σύγχρονου συστήματος που μπορεί να τοποθετηθεί στην Ευρώπη(0,03 λεπτά ανά χιλιόμετρο). 
Θα επιτηρούμε τις εισόδους και τις εξόδους της χώρας, και θα μπορούμε να έχουμε επιτέλους μια χώρα που δε θα είναι ξέφραγο αμπέλι σ’ αυτούς που μπαίνουν και στο πού πάνε.
Κι επειδή έχει εκδοθεί και Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει στα βαριά οχήματα να διέρχονται από το παράπλευρο δίκτυο, καλό θα είναι οι φίλοι της Τροχαίας της Ανατολικής Αττικής, να σταματήσουν να βλέπουν μόνο τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα για να κάνουν κανέναν έλεγχο στους κόμβους της εθνικής οδού. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα.
Στόχος είναι να μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το «Δεν πληρώνω», να πάμε να ξηλώσουμε τα μετωπικά και πλευρικά διόδια που υπάρχουν στη χώρα όλη. Να μη σταματάμε δηλαδή κάθε 30 χιλιόμετρα, να πληρώνουμε δίκαια, να έχουμε ένα σύστημα αντάξιο του ελληνικού λαού.
 Δεν πρόκειται να εγκατασταθούν σταθμοί μετωπικών και πλευρικών διοδίων ούτε στη Βαρυμπόμπη ούτε στον Άγιο Στέφανο. Προβλέπεται ότι θα διέρχονται δωρεάν τα άτομα με αναπηρία, προβλέπεται ότι οι κάτοικοι τριών Δήμων, του Δήμου Διονύσου, του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Αχαρνών δε θα πληρώνουν διόδια.Το ίδιο ισχύει και για το Δήμο Ωρωπού, που σ’ ένα Δήμο έχουμε 8 πλευρικά διόδια, που είναι μια αθλιότητα αυτό το πράγμα, δε μπορεί να μετακινηθεί κάποιος στα όρια του Δήμου του και επομένως, θα έχουν την ειδική κάρτα για να διέρχονται ελεύθερα, αν και προσπαθούμε ειδικά για τους κατοίκους του Ωρωπού επειδή πληρώνουν πάρα πολλά χρόνια αυτά τα διόδια, να κάνουμε και μια ιδιαίτερη διαπραγμάτευση, να μην πληρώνουν και τα μετωπικά που υπάρχουν. Και μάλλον θα τα καταφέρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: