Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Χρ. Σπίρτζης γιά τα διόδια στον Ωρωπό

Και τώρα, τι;;;;;;; "τουμπεκί"!!!!!!!!Τα "καθρεπτάκια",τι έγιναν;;;;;."Νισάφι πια"!!!!!!!!

Ο κ.Σπρίτζης,χθές σε ομιλία του στόν Ωρωπό ανακοίνωσε,ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταγραφής των αυτοκινήτων τους, μέσα σε λίγους μήνες, θα απαλλάσσονται από την πληρωμή των πλευρικών διοδίων. Επίσης, θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους όταν εφαρμοστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων να πληρώσουν ένα πολύ μικρό (σταθερό) ποσό περίπου 20-30 λεπτών για τη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση μέχρι τα όρια του Δήμου Ωρωπού.   
Επίσης,  ξεκαθαρίστε και σήμερα ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική, ούτε πλευρικά ούτε μετωπικά, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει συμφωνία με τον παραχωρησιούχο». 
Ο Υπουργός Υποδομών εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής ότι είναι πολύ δύσκολο να καταργηθούν τα τέλη επειδή οι συμβάσεις παραχώρησης είναι βαριές και το κράτος θα επιβαρυνθεί με τεράστιες ποσότητες που αγγίζουν τα 15-20 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα. Άλλωστε , δεν μπορούν να ισχύουν άλλα εδώ και άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα.     

Είπε,  ωστόσο, ότι με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα πρέπει να είναι δίκαιο και πιο αναλογικό για τους πολίτες. 
Ο κ. Ο κ. Σπρίτζης  τόνισε ότι « εμείς παραμένουμε πάντα δίπλα στην κοινωνία και στο κίνημα.  Δεν θα επιτρέψουμε στο κίνημα "του πληρώσουν περισσότερα" του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει ». «Θα ευχηθούμε», προσθέστε, «περαστικά στην ΝΔ και όσους την υποστηρίζουν. Η θλίψη τους είναι μεγάλη γιατί τον Αύγουστο θα βγαίνουν από τις μνημονίες και δεν θα έχουν αλλοδαπός τις μνείες για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους ». «Εμείς», υπογράμμισε ο κ. Σπρίτζης, «ούτε αλλάξαμε, ούτε κρυβόμαστε, ούτε βγάλαμε από το μυαλό μας αυτά που σου λέγαμε». 
Αναφερόμενος γενικότερα στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, έκανε λόγο για «ταξικές συμβάσεις» που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και για έργα ενδιάμεσα που δεν συνδέονται με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες. Έφερνε μάλιστα ως παράδειγμα της Εγνατίας, που δεν συνδέεται με κανένα λιμάνι ή τη λεωφόρο του Ιονίου που δεν περνάει μέσα από καμία πόλη της περιοχής.     
Μίλησε, επίσης, για τη διαπραγμάτευση για τους αυτοκινητόδρομους που έκανε ο ίδιος και η σημερινή κυβέρνηση και κέρδισε τη χώρα 700 εκατομμύρια.   

Ο κ. Ο κ. Σπρτζής  τόνισε ότι « η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει ακόμη τετραετία μπροστά της»  και θα κάνει πολλά από αυτά που έχει υποσχεθεί. «Όμως», τόνισε, «όπως έχει πει ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξαναγυρίσουμε τη χώρα στο κακό του παρελθόντος. Αυτά να τα ξεχάσουν ».  
Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων διευκρίνισε ότι η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου και του παραχωρησιούχου να μην γίνουν νέα ομόλογα δεν έχει βγει στο Διαύγεια επειδή ζητήθηκε μία ρήτρα εμπιστευτικότητας από τον παραχωρησιούχο.   
Τέλος,  ο κ. Σπρτζης μίλησε για «κάποιες σκοτεινές δυνάμεις» που προσπαθούν να μην εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό και έχουν σχέση με όσους επιδιώκουν να πάρουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: