Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Αξιοπρέπεια

Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» καλείται μέσω facebook, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας", που καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:

«Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κιΑΝ χρειαστεί.

Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

1 σχόλιο:

Παναγιωτης απο Μαρκοπουλο ΩΡΩΠΟΥ είπε...

Γιατί κ. Μπολεκο δεν γράφεται για τον φίλο σας Δημοτικό συμμβουλο του Ρουση απο το Καπανδρίτι Ν. Μαντα και το μεγάλο φαγοπότι που κάνει στο ΚΑΠΙ Καπανδριτιου ? Τους παχουλούς λογαριασμούς στο Σουπερ Μαρκετ της περιοχής?Τι εργασία κάνει ο συγκεκριμενος κύριος? Ζει κάνοντας τον νταβατζή σε ανθρώπους οργανισμούς και όπου μπορεί να κουβαλάει το απεχθές τομάρι του και να εκμεταλευεται τι σιωπή κάποιων ανθρώπων πουλώντας τους προστασία από τον κακό Μπούτι και σιχαμερό Ρουση (Τα τελευταία είναι λόγια δικά του )