Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αλλάζει ο χάρτης των Δήμων,τέλος στόν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

«Σπάσιμο» των 325 δήμων του «Καλλικράτη» προαναγγέλλει ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός χθε, ξετύλιξε μια μακρόπνοη οικονομική στρατηγική επανάκαμψης της χώρας, που εκτός της διαπραγμάτευσης, θα βασιστεί κυρίαρχα στην μεταρρύθμιση του κράτους και στην εξάλειψη των παθογενειών της δημόσιας διοίκησης.
Ο κ Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά : «Στο πλαίσιο της ριζικής διοικητικής μεταρρύθμισης, κομβικό ρόλο έχει η με κάθε τρόπο στήριξη της αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται  νέο θεσμικό πλαίσιο μέσα από την ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη. 
Ξεκινάμε αμέσως τις διαδικασίες μιας ευρείας διαβούλευσης με παρεμβάσεις σε όλο το εύρος αρμοδιοτήτων και διάρθρωσης του Καλλικράτη μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο».

                            Θέλω να θυμήσω:
Αλέξης Τσίπρας:«οι νέοι δήμοι θα έχουν διακριτή ταυτότητα και θα είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία. Ο σημερινός «συγκεντρωτισμός» του Καλλικράτη  θα αντικατασταθεί από χωρικές ενότητες που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία, η οποία θα εκφράζεται μέσα από συμμετοχικές δομές αυτοδιεύθυνσης των τοπικών υποθέσεων»

Η αμμεση κατάργηση του «Καλλικράτη» με ταυτόχρονη «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας»,εχει προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  Μάλιστα όπως είπε, «στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ. χλμ, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ. χλμ περίπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: