Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ανταλλαγή προσωπικού θα προχωρήσουν τα αστυνομικά τμήματα Καπανδριτίου-Καλάμου και Ωρωπού

Η  ανταλλαγή ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα Δροσιάς,έπεται συνέχεια.

Σε ανταλλαγή προσωπικού θα προχωρήσουν τα αστυνομικά τμήματα Εξαρχείων και Δροσιάς

Έπειτα από σχετική απόφαση του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση, μετατίθενται άμεσα στη Δροσιά Αττικής οι αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, ενώ αντίθετα οι αστυνομικοί του τμήματος Δροσιάς θα παρουσιάζονται στο εξής σε αυτό της Καλλιδρομίου. Στόχος των μεταθέσεων αυτών, σύμφωνα με πηγές κοντά στον Υπουργό, είναι «η καλύτερη εκμετάλλευση της εμπειρίας των αστυνομικών δυνάμεων των δύο τμημάτων στον τομέα της ειδικότητάς τους».
Έπειτα από τη λήψη ελάχιστων οδηγιών, οι άνδρες και γυναίκες των δύο τμημάτων αναμένεται να είναι πολύ γρήγορα πανέτοιμοι να αντεπεξέλθουν στα νέα τους καθήκοντα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που μέχρι σήμερα υπηρετούσαν στη Δροσιά, δεν πρόκειται να αλλάξουν απολύτως τίποτα στην συμπεριφορά τους και καλούνται απλά να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τον πρέποντα ζήλο στις βεβαιώσεις γνησίων υπογραφής, τις κρούσεις πορτών ανυπότακτων και το θερμό καλημέρισμα της γειτονιάς όπως έκαναν μέχρι και σήμερα.
Από την άλλη πλευρά οι, μέχρι πρότινος, αστυνομικοί των Eξαρχείων, θα κληθούν να αλλάξουν ελάχιστες λεπτομέρειες σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν καθημερινά. Έτσι, αντί να σταματούν για εξακρίβωση στοιχείων νέους με γένια, θα πρέπει στο εξής να σταματούν φρεσκοξυρισμένους μεσήλικες και αντί να ψάχνουν τις τσάντες όσων καπνίζουν στριφτό τσιγάρο, θα ελέγχουν τις τσάντες όσων καπνίζουν πούρο.
«Τα όργανα της τάξης πρέπει να έχουν και την κατάλληλη εμπειρία για το μέρος που υπηρετούν» δήλωσε ο Υπουργός κύριος Πανούσης και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι άλλο να είσαι ιχθυοπώλης στην ψαραγορά και άλλο σε ντελικατέσεν-μπουτίκ ψαριού. Ιχθυοπώλης είσαι και πάλι αλλά χρειάζεται άλλο στυλ για το καθένα, όπως και να το κάνουμε. Η Δροσιά είναι πλέον το μέρος που συχνάζουν τα επικίνδυνα αντισυστημικά στοιχεία, όπως έδειξε η πρόσφατη επίθεση κατά του οχήματος του κυρίου Στυλιανίδη και το κράτος οφείλει να προστατέψει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς εξαιρέσεις». 
Η ετοιμότητα του αστυνομικού τμήματος Δροσιάς τέλος, αναμένεται να δοκιμαστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν και θα λάβει χώρα μουσική πανκ συναυλία σε γνωστή βίλα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: