Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο καραγκιόζης "καφετζής".

Άκου ανθρωπάκο καφετζή για να μαθαίνεις !!!!!!
Ο καραγκιόζης εδραίωσε μιαν ισότιμη σχέση και διαλεκτική ανάμεσα στην πόλη και στην ύπαιθρο και διαχώρισε όλες τις κοινωνικές ομάδες της οθωμανικής επικράτειας σε τρεις "τάξεις", ανάλογα με τη θέση που έπαιρνε το κάθε άτομο στην παραγωγή:
α) στην τάξη των "ανθρώπων του σπαθιού", όπου κατατάχθηκαν οι εμπειροπόλεμοι των φυλών του βουνού και της ερήμου, κτηνοτρόφοι και διαμετακομιστές,
β) στην τάξη των "ανθρώπων του σφυριού και του δρεπανιού", όπου κατατάχτηκαν οι βιοτέχνες της πόλης και των κεφαλοχωρίων καθώς και οι καλλιεργητές των κάμπων και
γ) στην τάξη των "ανθρώπων της πένας", στην οποία κατατάχτηκαν τα μέλη της μουσουλμανικής και χριστιανικής ιεραρχίας, που αποτέλεσαν τη νομοθετική, δικαστική, διπλωματική και αργότερα διοικητική υπαλληλία και γραφειοκρατία.
Ακούς ανθρωπάκο "καφετζή"!!!!!!«Δε σʼ αγαπούν, σε περιφρονούν. Σε ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά. Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν  κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο είπαν κατάμουτρα: “Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη”. Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις “ζήτω, ζήτω”»,
«Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή και από σένα εξαρτάται το μέλλον του τόπου μου. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου είναι να δραπετεύεις. Δε φταις εσύ γιʼ αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα ʽχες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου».
Άκου ανθρωπάκο "καφετζή"!!!!!!!!!!
Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

K.ΡΟΥΣΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Κ. ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΗ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω ρε Ρούσση ότι ανέστησες αυτό το άτομο,τον Λαμπαδαρίδη και του έχεις δώσει και λόγο στα συμβούλιά σου. Δεν έχω τίποτα με το κοριτσάκι,την κόρη του, την οποία και βέβαια πήρες σύμβουλός σου,αλλά ρώτα να μάθεις τι έχει κάνει με τα οικόπεδα του στο σχέδιο του Αγ. Κωνσταντίνου, όταν κατάφερε την μια και μοναδική φορά να εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος με το κολλητάρι του τον Γαβριήλ,πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής,το 2001.
Οι Παλατιανοί και οι οικιστές του Αγ. Κων/νου ξέρουν πολύ καλά.
Ρώτα τους επαγγελματίες ψαράδες,τι έχει κάνει στον σύλλογό τους, τότε που από βενζινάς αποφάσισε να γίνει ψαράς, αλλά συνέχισε να είναι και βενζινας και μαλάγρωνε τα ψάρια με μπόλικη βενζίνη.
Κρίμα ρε Ρούσση, μαζεύεις γύρω σου όλους τους τελειωμένους

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που ξερουμε οι ψαραδες ειναι οτι ο Σωτηρης επαιξε μεγαλο ρολο να φτιαχτει το λιμανακι και αυτο το ξερουν οι παντες.