Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

"Ενεργοί πολίτες Ωρωπού"-Δελτίο τύπου

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ …η άλλη πρόταση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΩΡΩΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα μετά την απαράδεκτη φασιστική ενέργεια «κατάργησης» της ΕΡΤ και την απόλυση 2650 εργαζομένων,προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι  υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.
Η Αυτοδιοίκηση έχει καταδικαστεί σε οικονομικό μαρασμό και μετατρέπεται σταδιακά σε απολύτως εξαρτημένη από την κυβέρνηση και το κράτος υπηρεσία.
Η αποδοχή από την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ενός διαρκούς συμβιβασμού, εγκλωβισμένη στα πολιτικά παιχνίδια αποπροσανατολισμού και υποταγής της στις κυβερνητικές πολιτικές, είναι μια πολιτική επιλογή που οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα αλλά και στο τέλος του, τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα……Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου…..2.500 υπολογίζονται οι σχολικοί φύλακες, ακολουθούν οι καθαρίστριες σχολείων, οι σχολικοί τροχονόμοι, οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ και δεν έχει τέλος ο κατάλογος.
Για την τρόικα και την δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση οι εργαζόμενοι είναι απλά νούμερα που πρέπει να απολυθούν για να παίρνουμε τις …δόσεις!!
Στα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Ο αγώνας μας στην Τ.Α είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσης της αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις.
Δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας….. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.
Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής.
Ενός μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών.
Απαιτούμε άμεση σύγκλιση Δ.Σ ΚΕΔΕ με στόχο την οργάνωση έκτακτου Συνεδρίου, ώστε να αποφασιστούν από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ…

ΩΡΩΠΟΣ 9/7/2013 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ..η άλλη προταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: