Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Aπό το BLOG της προεδρεύουσας του ΔΗΣΩ

ΑΦΟΎ ΈΓΙΝΕ  "ΠΡΕΖΆΚΙΑσ"...ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ!!!!!


ΣΆΒΒΑΤΟ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013


Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στον χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ»

ΘΕΜΑ :
Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στον χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Real fm» δήλωσε:

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, για τον χειρισμό στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά αυτό δεν είναι θέμα της προκαταρκτικής επιτροπής, που θα εξετάσει μόνο τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου. Πρέπει να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, σε όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Ως Δημοκρατική Αριστερά καταθέτουμε τις προτάσεις μας και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη όπου διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες».
Η «αβλεψία» αυτή είναι προκλητική και βέβαια συγκαλυπτική .....λιγο ντροπή.
κ.Βασίλη Οικονόμου τώρα που έγινες απολογητής  
Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να παραπεμφθεί για ευδιάκριτους στον καθένα λόγους.
1.Παρέλαβε τη λίστα και όπως και ο προκάτοχός του, δεν την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη όπως όφειλε. Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος για την έρευνα ενοχοποιητικών στοιχείων και κανένας υπουργός. Οι υπουργός χαράσσει πολιτική δεν κάνει έρευνες. Ούτε βέβαια τις εμποδίζει.
2.Αντί να ευνοήσει την έρευνα, παρήγαγε διάφορα επιχειρήματα περί μη νομικής αξιοποίησης της λίστας. Τέτοια γνωμοδότηση την κάνει μόνο η Δικαιοσύνη και τα όργανά της και όχι οι υπουργοί. Στη συνέχεια βέβαια διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου και ζήτησε την παραπομπή του επειδή την αλλοίωσε. Γιατί αφού η λίστα ήταν παράνομη;
3. Όχι μόνο δεν ευνόησε την έρευνα, αλλά δεν παρέδωσε υπηρεσιακά τη λίστα στον επόμενο υπουργό. Πήρε μάλιστα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι του. Πράξη που είναι νομικά κολάσιμη.
4. Στις 3 Οκτωβρίου 2012, αναγκάστηκε να παραδώσει την λίστα που κρατούσε στο σπίτι του, στον Σαμαρά, μετά από συνέντευξη του Στουρνάρα στους Financial Times, στην οποία αποκάλυπτε πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη λίστα.
5.Έδρασε με δόλο, αφού ακόμη και τότε έκανε δηλώσεις στις οποίες έλεγε πως.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: