«Το 50 με 70% του γαλλικού πληθυσμού» θα καταλήξει να προσβληθεί από τον κορωνοϊό υπολογίζει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, αλλά αυτοί θα είναι ο μοχλός για να θεραπευτούν οι υπόλοιποι!
«Όπως γνωρίζετε, από την αρχή, η στρατηγική δεν ήταν η μη μόλυνση από τον ιό -γνωρίζουμε ότι πιθανόν ότι ο κορωνοϊός θα προσβάλει περισσότερους από τους μισούς- αλλά η διασπορά της μόλυνσης όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου», τόνισε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, μιλώντας στο Franceinfo.
Ο υπουργός αναφερόταν στα πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού κι όχι σ’ εκείνους -τους πολύ λιγότερους- που θα περιέλθουν σε σοβαρή κατάσταση από τον κορονοϊό Covid-19, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Θεωρούμε, και είμαι εδώ απλά να επαναλάβω τι λένε οι επιστήμονες, ότι 50 με 70% του γαλλικού πληθυσμού στο τέλος θα καταλήξει να μολυνθεί από τον ιό και αυτό είναι που βάζει ένα τέλος στον ιό, καθώς δημιουργεί μια μορφή ανοσίας της πλειοψηφίας, και έτσι ο ιός πεθαίνει από μόνος του», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας.
Την ίδια ακριβώς πολιτική της λεγόμενης «ανοσίας αγέλης» ακολουθεί η Βρετανία και η Σουηδία, αλλά και η Ολλανδία και η Ελβετία με κάποιες παραλλαγές.
Μήπως είναι προτιμότερη αυτή η λύση από τις καραντίνες στιλ Ιταλίας και Ισπανίας ή της μερικής καραντίνας της Ελλάδας, που έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να είναι της έκτασης και του βάθους της Κίνας;
Τι είναι η «ανοσία αγέλης»: Όταν αρκετοί άνθρωποι εμβολιάζονται ή νοσούν και δημιουργούν αντισώματα με την αποθεραπεία τους σε μια μεταδοτική ασθένεια, όπως η γρίπη και ο κορωνοϊός, τότε δημιουργείται στο κοινωνικό σύνολο μια προστασία ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάτι που είναι γνωστό ως “ανοσία αγέλης“.
Η ανοσία αγέλης οδηγεί τελικά στην εξάλειψη τέτοιων ασθενειών. Στην περίπτωση του κορωναϊού, τα πάντα εξαρτώνται από το ποσοστό που έχει νοσήσει και αποθεραπευτεί.