Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Ωρωπού:Όταν έχεις υπεύθυνη θέση πρέπει να είσαι προσεκτικός

Με αφορμή τις απόψεις ανθρώπων που έχουν δημόσια θέση στα δημοτικά δρώμενα....ας είναι λίγο προσεκτικοί.....!!!!!!!!!!!Έχω την πεποίθηση ότι εμείς, οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού, επιλέξαμε πολιτικές ανοιχτής κοινωνίας με μέτρο της τον άνθρωπο, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

 Σήμερα στεκόμαστε μπροστά σε μία νέα πρόκληση, καθώς η πατρίδα μας βρίσκεται στη δίνη μίας παγκόσμιας μετακίνησης πληθυσμών. Άνθρωποι, που διωγμένοι από τη μοίρα αναζητούν νέες φιλόξενες πατρίδες, φίλους και συμπολίτες, μία νέα ζωή.
Ορισμένοι δείχνουν δισταγμό απέναντι στο άγνωστο, στο ασυνήθιστο, στο ξένο. Ωστόσο έχω την πίστη ότι ο πολύπαθος και σοφός λαός του τόπου μας, που έχει και αυτός εμπειρίες ξεριζωμών, καταστροφών, εχθρικών επιδρομών, θανάτων και δυστυχίας, στα πρόσωπα των νεοφερμένων δεν βλέπει τον ξένο και τον εχθρό, αλλά αναγνωρίζει τον ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο, τη χαροκαμένη μάνα, το ορφανό παιδί, τον πεινασμένο έφηβο. Με συμπόνοια κι ενδιαφέρον. Με διάθεση για βοήθεια σ’ αυτούς που υποφέρουν.
Οι επισκέπτες μας με τα πονεμένα κι ανήσυχα βλέμματα είναι καλοδεχούμενοι για όσο χρόνο χρειαστεί να μείνουν στην πατρίδα μας. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η μόνη θεραπεία για την ανθρώπινη δυστυχία που προκαλεί ο πόλεμος, η φτώχεια και η πείνα, είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

na ta peite ston sosialfasista ratsitsi antidimarxo sas