Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

"Σεράγεβο"!!!! ....κατάντησε το Καπανδρίτι η Θεία Γιώργαινα

Τα νερά στα χωράφια.....!!!!!!!!!!!!!
Εδώ και τέσσερις μήνες όλοι οι κάτοικοι του Καπανδριτίου,οι επισκέπτες σε δημόσιες υπηρεσίες(υποθηκοφυλακείο-δικαστήρια-κέντρο υγείας),οι επαγγελματίες αλλά και οι διερχόμενοι προς Κάλαμο και Αγ Αποστόλους ταλαιπωρούνται από ένα άχρηστο έργο  "ομβρίων",λες και το Καπανδρίτι κινδυνεύει από πλημμυρικά φαινόμενα!!!!!!
Την αναγκαιότητα του έργου τη "συνέλαβε" η Θεία Γιώργαινα το2007 μαζί με τον από τότε "δευτεράντζα¨του Καπανδριτίου",συνεπικουρούμενοι από το τότε  "παρεάκι¨τους.
Δεν κινδύνευε το Καπανδρίτι να πνιγεί!!!!!!!...αυτοί κινδύνευαν να πνιγούν!!!!!!!!!!!
Ανάθεσαν μάλιστα τη σύνταξη της μελέτης σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο. Προσπάθησαν να βρουν τρόπο χρηματοδότησης του έργου.......ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.μιλάμε πάντα για το 2007 έως και το 2010.Εκεί τους πρόλαβε ο Καλλικράτης και το έργο το υιοθέτησε ο Οικονομάκος .Μετά από πιέσεις της Θεία Γιώργαινας ο Οικονομάκος επικαιροποίησε την μελέτη το 2012 ......δηλαδή ημερομηνίες της μελέτης άλλαξε,,,,,δεν κατάφερε να βρει τρόπο χρηματοδότησης και να σου ένα έτοιμο έργο που βρήκε ο "μπακάλης" του Συκαμίνου μαζί με τον "δευτεράντζα" του Καπανδιτίου!!!!Δεν κατάφεραν ούτε αυτοί να βρουν τρόπο χρηματοδότησης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες....ευτυχώς!!! και το "έσπρωξαν" στη Περιφέρεια Αττικής.Μετά από πολλές πιέσεις η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου,μάλιστα με δημόσιο διαγωνισμό.....63% είναι η έκπτωση του έργου.Τέτοια έκπτωση δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από το "μπακάλη" και το "δευτεράντζα".....όλα απευθείας ανάθεση στους κολλητούς και τους κουμπάρους!!!!!!
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα και η Νέα Δημοτική αρχή κληρονομεί ένα άχρηστο έργο.Άλλη μια μεγάλη πληγή που πρέπει να επουλωθεί με κατάλληλες ενέργειες.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για το έργο που εκτελείται στο Καπανδρίτι.....ένα έργο για τη "φουκαριάρα" τη μάνα μας.
Σε επόμενό δημοσίευμα θα υπεισέλθω σε οικονομικά στοιχεία για την σημερινή εκτέλεση του έργου με συγκεκριμένα ερωτήματα για το ποιός επωφελείται......ο εργολάβος;;;;;και ο εργολάβος!!!!!!Ες αύριο τα σπουδαία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: