Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

O Δήμος Ωρωπού έχει Δήμαρχο το Γιώργο Γιασημάκη

  ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/9/2019
Είναι προφανές πως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν,πως υπάρχουν, νόμοι, αρμόδιοι παράγοντες και καθορισμένες διαδικασίες.
Και προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα πραγματικά γεγονότα και τις εξελίξεις,που διαμόρφωσε η λαϊκή εντολή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές,επιχειρούν να εμφανίσουν ψευδείς εικόνες και παραποιημένες καταστάσεις.
Αναφερόμαστε στα γεγονότα με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου ,κ. Λιθαδιώτη Γιώργο, ο οποίος σε ένα μοναδικό «ρεσιτάλ» ακατανόητων ενεργειών, επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο-μαύρο και να υποκαταστήσει την νομιμότητα.
Από το Σάββατο το απόγευμα, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, κάλεσε τον κ.Λιθαδιώτη, να παραδώσει ως όφειλε, τόσο τα κλειδιά του πυροσβεστικού οχήματος που χρησιμοποιούσε σε Δημοτικό Υπάλληλο,επαγγελματία οδηγό, όσο και τα κλειδιά του ΚΕΠ Χαλκουτσίου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαλκουτσίου-Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος , Ανδρέα Γαζβινιάν.
Με ιδιαίτερη απροθυμία και μετά από πολλές και αδικαιολόγητες ενστάσεις παρέδωσε τα κλειδιά του πυροσβεστικού οχήματος στον αρμόδιο-εξειδικευμένο υπάλληλο,αλλά όχι και τα κλειδιά του ΚΕΠ Χαλκουτσίου.
Στις διαδοχικές επικοινωνίες που είχαν μαζί του, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι Αντιδήμαρχοι, ο κύριος Λιθαδιώτης, αρνιόταν να παραδώσει τα κλειδιά, υπεκφεύγοντας και αναβάλλοντας με διάφορες αιτιάσεις και αστείες δικαιολογίες.
Μάλιστα επανειλημμένα έδινε ραντεβού παράδοσης, στα οποία δεν προσέρχοταν, αφήνοντας τον Δήμαρχο να περιμένει,πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε διαδικασία.
Ήταν απολύτως λογικό, ο Δήμαρχος, όταν διαπίστωσε πια ,πως ο κύριος Λιθαδιώτης, δεν είχε σκοπό να παραδώσει τα κλειδιά,να δώσει εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Ανδρέα Γαζβινιάν,να μεταβεί άμεσα στα γραφεία του ΚΕΠ και αφού πάρει τα κλειδιά από τον αρμόδιο υπάλληλο, να προβεί σε αντικατάσταση της κλειδαριάς,προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος.
Τότε ο κύριος Λιθαδιώτης, αποδεικνύοντας πως μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως τα πράγματα στον Δήμο Ωρωπού άλλαξαν,προέβη στην ακατανόητη ενέργεια της κατάθεσης μήνυσης εναντίον του κ.Ανδρέα Γαζβινιάν, που απλά εκτέλεσε την απόλυτα δικαιολογημένη εντολή του Δημάρχου.
Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας και καλούμε όλους αυτούς που φαντάζονταν πως θα συνεχίσουν να διοικούν αυθαίρετα παρά την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να αντιληφθούν πως οι κοινωνίες διοικούνται από νόμιμα εκλεγμένες διοικήσεις και πως τα πάντα προβλέπονται από τους νόμους και από τις διαδικασίες.
Οι εποχές που μπορούσαν κάποιοι χρησιμοποιώντας «άλλες» ενέργειες , να επιβληθούν και να σταματήσουν τις εξελίξεις, ανήκουν πια στο παρελθόν.
Ο Δήμος Ωρωπού, έχει Δήμαρχο, έχει Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε νόμιμα και με μεγάλη πλειοψηφία,και έχει και συγκεκριμένο δυναμικό πλάνο ,που και την περιοχή μας θα πάει μπροστά, και τα όσα έγιναν την προηγούμενη πενταετία θα αποκαλύψει.
Συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.
Η Αλήθεια, η Νομιμότητα και η Διαφάνεια επέστρεψαν.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: