Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα για τους "Πατούληδες"

Ο Κυριάκος, η Μαρίνα κι ο… κοντός

Χριστούγεννα για τους Πατούληδες; Δηλαδή συγγνώμη, υπάρχει τίποτα σε πιο «χρυσό, λιβάνι και σμύρνα» από τους Πατούληδες;
Το χρυσό-κατά κυριολεξία- ζεύγος της Δεξιάς μας είχε συνηθίσει σε χριστουγεννιάτικες πόζες σε χρυσοποίκιλτους καναπέδες-τραπέζια-κουρτίνες- ντιβανομπάουλα. Και ξάφνου να ποδοκυλιέται στα μίση και στα πάθη της πολιτικής. Από τα ερωτικά χρυσαφένια ηλιοβασιλέματα του χρυσού ζεύγους στη Μύκονο, στην δημόσια αποκήρυξη της συζύγου μέσω δελτίου τύπου.
Ούτε η φαντασία του μακαρίτη του Φώσκολου δεν τα είχε αποτολμήσει αυτά.Ακόμα και το απαύγασμα της τρασαδούρας, η αλήστου μνήμης Σελήνη, μετέπειτα Υπουργός του Σημίτη, δεν τον είχε πιάσει στο στόμα της τον Πλάτωνα.
Αν υπάρχει Θεός, πρέπει να είμαστε το μεσημεριαναδικό του. Κι ίσως από εκεί να προκύπτει η βεβαιότητα των Δεξιών ότι  «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Γιατί και ο Ύψιστος να είσαι, το χαβαλέ και το χάζι σου με το κιτσαριό του πλανήτη, το χρειάζεσαι.
Στον Πατούλη τάξανε το χρίσμα στο Δήμο της Αθήνας. Και δώστου παράτες, και δώστου δεκάρικους με τα «Αθήνα διαμαντόπετρα», και δώστου εξέδρες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Αλλά βέβαια το χρίσμα του Δήμου Αθηναίων το απαίτησε και το πήρε ο Πρίγκιψ. Αυτούς τους ρεπουμπλικανισμούς στη ελληνική Δεξιά που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, να τους ξεχάσετε. Μόλις βγήκε ο εγγονός, υιός, ανιψιός και βροντοφώναξε «η Αθήνα μας ανήκει» ο Πατούλης μάζεψε τα λερωμένα τα άπλυτα και ανέκρουσε πρύμναν.
Και μιας και στον Παχατουρίδη που είχε κλείσει η κολεγιά με το Μητσοτακέικο για τη Περιφέρεια Αττικής, έσκασε το Σεπτέμβριο η παραπομπή  για κακούργημα, ανέσυραν τον Πατούλη από το μούσκιο που τον είχαν βάλει. Και του έδωσαν το χρίσμα για τη Περιφέρεια. Ο Πατούλης βέβαια θα έπαιρνε ότι του πάσαραν, ακόμη κι αν ήταν το χρίσμα υποψήφιου πρόεδρου εξωραϊστικού συλλόγου.
Τη σύζυγο τη κόβω πιο ζόρικη. Τα πήρε λοιπόν στο κρανίο η Μαρίνα με το δούλεμα και αποφάσισε να τους κάνει το μαγαζάκι λαμπόγυαλο. Φόρεσε τα φωσφοριζέ καλσόν της,  πέρασε τα οξυζενέ της, ζώστηκε τα χρυσά της και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον Δήμο Αμαρουσίου.
Δεν προκάνε να απολαύσει τις πλουμιστές φωτογραφίες της στον τύπο, και βγήκαν τα γκόλουμ της Πειραιώς να επισημάνουν την «οργή» του Μητσοτάκη για τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία που επέδειξε το ζεύγος Πατούλη.
Κάπου εδώ θα ανασταινόταν κι ο Φώσκολος  και θα ούρλιαζε CUT. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Μπακογιάννης οργίζονται με την οικογενειοκρατία.  Αυτά αγάπη μου δεν γίνονται ούτε στη Λάμψη.
Κι εκεί που λες τα έχουμε δει όλα τα χρυσάφια, σου σκάει το καλύτερο. Ο ερωτευμένος σύζυγος που κοινοποιούσε στο πανελλήνιο τις τρυφερές αγκαλιές στα χρυσαφιά ηλιοβασιλέματα, βγάζει άρον άρον δελτίο τύπου και αποκηρύσσει τη Μαρίνα. Πόσο πολιτικό κιτς να αντέξεις και εσύ φίλε τηλεθεατή…
Κι ο πιο καμένος σκηνοθέτης θα φόραγε στην Μαρίνα ένα χρυσοποίκιλτο νεγκλιζέ και θα μας την έδειχνε να βγάζει τη βαλιτσούλα του Πατούλη στον κήπο. Διότι το φτύσιμο στους κλανω-μεντες μαγκάκους, πρώτον δεν σετάρει με τα χρυσά και δεύτερον σε κάτι τέτοιους τύπους-είτε σύζυγοι είναι, είτε υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι-δεν χαλαλίζεις ούτε το σάλιο σου.
Αλλά εγώ θα στοιχηματίσω σε άλλη… σκηνοθετική προσέγγιση. Να βάλει κι η Μαρίνα την περίφημη πουκαμίσα που ράβει ο οίκος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτακη, αυτή που οι κυρίες των τιμών του Μητσοτακέικου φορούν μονοφόρι και να αποσύρει την υποψηφιότητα της. Και του χρόνου στη Μύκονο θα ξαναφωτογραφίζεται με τον αποτυχόντα πολιτευτή, με χρυσό μαγιό και με τον χρυσό ήλιο, να λούζει τα χρυσά μαλλιά της.  The end.
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: