Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΥΒΗΣ,ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος στη περιφέρεια Αττικής




Βιογραφικό
Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ,ενώ έχει την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού . Διετέλεσε υπεύθυνος γραφείου τύπου στις εκλογές του Μαϊου του 2012.

Γεννήθηκε το 1953, στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Από το 1978 και μετά ασχολήθηκε ενεργά με την συνδικαλιστική δράση και το 1980 εκλέχθηκε στη διοίκηση του Συλλόγου Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ).

Διατέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΥΕΤΕ (1983-1987), γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ (1991-1994) και από το 1995 εκλέχτηκε στην διοίκηση , στην εκτελεστική επιτροπή και στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, στην οποία μέχρι το 2009 ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος.


Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ επί πολλά χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος από το 1991 του Συνασπισμού, του οποίου διετέλεσε μέλος της ΚΠΕ και της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και εργασίες γύρω από το συνδικαλισμό καθώς και για κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και ευρωπαϊκά ζητήματα. Ήταν ιδρυτικό μέλος των κινημάτων των ευρωπορειών κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του συντονιστικού του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Συμμετείχε στην επιτροπή Απασχόλησης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στην κοινοτική Επιτροπή Διαλόγου για την Αγορά Εργασίας.


Διετέλεσε, επίσης, μέλος της διοίκησης του ευρωπαϊκού ιδρύματος με έδρα το Δουβλίνο με αντικείμενο την έρευνα συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στην Ευρώπη καθώς και μέλος της διοίκησης του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: