Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Oι Δημοτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι μεγάλες αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή γεννούν γρίφους για τους υποψήφιους ,οι οποίοι θα στηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Αν για το ΠΑΣΟΚκαι τη ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχουν  τόσο ισχυρά διλήμματα,για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ,που αποτελούν πλέον το νέο δίπολο,οι επιλογές έχουν άλλα χαρακτηριστικά.
Ο γρίφος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πολύ λογικό,πως όσο οξύνεται η κρίση,τόσο οι δημοτικές εκλογές θα λαμβάνουν πολιτικά χαρακτηριστικά.Αν στο παρελθόν,υπήρχε ένας αμιγώς αυτοδιοικητικός χαρακτήρας σε ποσοστό 50%,πλέον ο χαρακτήρας των επόμενων δημοτικών εκλογών πρέπει και θα είναι καθαρά πολιτικός.Η μάχη θα δοθεί με ξεκάθαρα μπλοκ και θα είναι στη βάση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.Τα πρόσωπα θα παίξουν πολύ μικρότερο ρόλο.
Η μάχη έτσι και αλλιώς θα επικεντρωθεί όχι στο κλασικό δίπολο "προοδευτικού υποψήφιου-συντηρητικού",αλλά στο δίπολο "τρικοματικού υποψήφιου-υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ".Αυτή τη φορά η στάση,η διαδρομή των προσώπων και των πολιτικών επιλογών τους είναι καθοριστική.Σήμερα που οι πολίτες δοκιμάζονται,οι όποιοι "υποψήφιοι δημοτικοί δελφίνοι"δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.Οι ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές των προσώπων θα είναι σίγουρα καθοριστικό χαρακτηριστικό της  επιλογής.
Κοντός ψαλμός  αλληλούια........ οδηγία προς ναυτιλομένους,ο πολιτικός  χρόνος των πέντε ετών είναι πολύ μεγάλος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: