Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Mετάθεση των δημοτικών εκλογών,ύποπτη σιωπή στη βουλή


 Σε προηγούμενα άρθρα σας είχα ενημερώσει για τις παρασκηνιακές ζυμώσεις που γίνονται από κάποιους «πολιτικούς» για το ενδεχόμενο μετάθεσης των προγραμματισμένων Δημοτικών εκλογών του 2014(Ιούνιος), για τον Νοέμβριο του 2015…!
 Το θέμα απασχόλησε και την αντιπολίτευση(ΣΥΡΙΖΑ), η οποία έκανε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για το θέμα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη.
 Όμως η μη προσέλευση του υπουργού Εσωτερικών στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούσε την επίκαιρη ερώτηση…, δημιούργησε λογικά πολλές «απορίες» και «ύποπτα σενάρια»
 Λογικά η μη προσέλευση του Υπουργού σημαίνει ότι στο παρασκήνιο «παίζεται» πραγματικά η μετάθεση των εκλογών…
 Όπως σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βούτσης: η «ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης για μια δημόσια δέσμευση που θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο πολύμηνων διαρροών περί το θέμα, συνιστά ευθεία παραδοχή ότι παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο το να επιχειρηθεί ένα θεσμικό πραξικόπημα στον ευαίσθητο τομέα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα κόμματα της κυβέρνησης ότι «αναζητούν εναγωνίως μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση των, προ κρίσεως, πολιτικών συσχετισμών σε αντίθεση με το διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, με μετάθεση της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2015».
 Προειδοποίησε τέλος ότι «όσοι σχεδιάζουν την παράνομη μακροημέρευση των εξουσιών τους για την εξυπηρέτηση της πελατειακής, κομματικής λογικής τους ότι θα αποτύχουν παταγωδώς».
 Λογικά τις επόμενες μέρες θα έχουμε «επίσημες» διαρροές για την μετάθεση των εκλογών, έτσι ώστε να «μετρηθούν» οι αντιδράσεις ή όχι, περί του θέματος…
 Και μην ξεχνάμε ότι η μετάθεση των εκλογών «βολεύει» αφάνταστα τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους που είναι εκλεγμένοι από τις προηγούμενες εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: