Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Θα τον φάμε στη μάπα τον "χειροκροτάκια"

Για πρώτη φορά από τα «χείλη» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δημοσιοποιήθηκε η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετάθεση για αργότερα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τέλη Μαίου του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Ωστόσο θεσμικά όργανα και επιφανή αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, έχουν θέσει και ζητήσει επισήμως από την κυβέρνηση την παράταση των εκλογών, επικαλούμενοι το γεγονός ότι η εκλογή των σημερινών Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, συνέπεσε με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» (ενοποιήσεις Δήμων, νέες αρμοδιότητες κ.α), που είχε ως συνέπεια  καθυστερήσεις και προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους, χωρίς δική τους ευθύνη.  Τις προθέσεις της κυβέρνησης, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανασίου.

Ο κ.Αθανασιου γνωστοποίησε ότι επίκειται αρχές φθινοπώρου να γίνει τροποποίηση του Νόμου για τους Καλλικρατικούς Δήμους, παράλληλα με ενδεχόμενη παράταση των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.


Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει νομοθετική ρύθμιση, η οποία χρονικά θα σταλεί στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Είναι βέβαιον ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ, θα τεθούν υπέρ της παράτασης ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: