Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ.....Εχουν άγνοια κινδύνου οι "αρχισυνεταιριστές";;;;;;

                      για να κυλήσουν όλα........."ομαλά", η παραίτηση των επί χρόνια συνεταιριστών του Καπανδριτίου, είναι μονόδρομος...!!!!!!

-Επανέρχομαι και σήμερα με τα τεκταινόμενα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καπανδριτίου, δηλώνοντας ότι τα όποια εκβιαστικά -συμβουλευτικά τηλέφωνα δεν με φοβίζουν.... αυτή τη φορά να είστε σίγουροι,ο κάθε κατεργάρης στο ...... πάγκο του!!!! ακόμα και μόνος μου θα το φτάσω μέχρι τέλους!!!!!!!! η εποχή του δε βαριέσε πέθανε.Δεν είναι είναι δυνατόν οι άνθρωποι,που κακοδιαχειρίζονται τον Αγροτικό Συνεταιρισμό εδώ και είκοσι χρόνια,να προσπαθούν με όλα τα μεσα να εμποδίσουν τις όποιες πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων μέσα από αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.Να γνωρίζουν αν το θέμα φτάσει στη "Βουλή" η διαχείριση του,δεν θα είναι υπόθεση τοπική.....!!!!!!!!!
9. Δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος στα όργανα διοίκησης ΑΣ ή της ΠΑΣΕΓΕΣ φυσικό πρόσωπο, το οποίο καταδικάσθηκε με τελεσίδικη απόφαση σε οποιαδήποτε ποινή για: κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδορκία, απιστία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου, λαθρεμπορία και εμπορία ναρκωτικών. Αν κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνου διαπιστωθεί για μέλος του η ύπαρξη οποιουδήποτε από τα κωλύματα που προαναφέρθηκαν, το μέλος αυτό εκπίπτει αυτοδικαίως από μέλος του οργάνου, οπότε εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 και 8. Η διαπίστωση των κωλυμάτων λαμβάνει χώρα με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.
                       ε π ε ι δ ή   π ι σ τ ε ύ ω   ότι :
1. Υπάρχει άγνοια κινδύνου....για τους παλαιούς αρχισυνεταιριστές.

2.Οι συμβουλές κάτω από το "πλάτανο",τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια  σε κοινωνικό εξευτελισμό.....και μάλλον δεν το έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και προσωπικά είμαι ο τελευταίος που το επιθυμεί...!!!!!!

 δ ι α β ά σ τ ε    μ ε  π ρ ο σ ο χ ή  τ ο Ν 4015 (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

Ποινικές Διατάξεις
1. Τιμωρείται με φυλάκιση από τρεις (3) μήνες έως ένα (1) έτος, εφόσον από άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή υπάλληλος ΣΑΟ, αν:
α) Εν γνώσει του παρέχει στη γενική συνέλευση ή σε εκείνον που ασκεί την εποπτεία ή τον έλεγχο ψευδή στοιχεία ή αρνείται ή αποκρύπτει αληθή στοιχεία, γεγονότα ή περιστατικά, που αφορούν στην οικονομική κατάσταση τους.
β) Εν γνώσει του προβαίνει σε ψευδείς ή εικονικές εγγραφές στα βιβλία τους ή συντάσσει ψευδείς ή εικονικούς ισολογισμούς.
γ) Αρνείται να παραδώσει ή αποκρύπτει από εκείνον που ασκεί έλεγχο ή εποπτεία, τα τηρούμενα στοιχεία ή βιβλία ή παρεμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την άσκηση ελέγχου ή εποπτείας.
2. Με φυλάκιση από ένα (1) μήνα έως ένα (1) έτος, εφόσον από άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή, τιμωρείται όποιος διενεργεί έλεγχο ή εποπτεία στις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 οργανώσεις, αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του παρέχει εν γνώσει του ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτει ή αρνείται αληθή γεγονότα ή περιστατικά, που αφορούν στη διαχείριση ή στην οικονομική κατάσταση των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 οργανώσεων και περιήλθαν σε γνώση του από τον έλεγχο ή την εποπτεία, που διενήργησε σε αυτές.
3. Τιμωρείται με φυλάκιση από ένα (1) μήνα έως ένα (1) έτος ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, εφόσον από άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή, όποιος παρεμποδίζει τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της γενικής συνέλευσης των μελών των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 οργανώσεων, με χρήση σωματικής βίας ή απειλής σωματικής βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης.
4. Τιμωρείται με φυλάκιση από ένα (1) μήνα έως ένα (1) έτος, εφόσον από άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή, όποιος:
α) Ενεργεί πράξεις διοίκησης ή διαχείρισης ή ελέγχου μετά τη λήξη της θητείας του.
β) Ψηφίζει χωρίς δικαίωμα ή ψηφίζει πολλές φορές ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος εκλογής για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων, οργάνων και αντιπροσώπων των ΣΑΟ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
5. Με τις ποινές της προηγούμενης παραγράφου τιμωρούνται τα μέλη του, οι εκκαθαριστές και οι υπάλληλοι των συνεταιριστικών οργανώσεων της παραγράφου 1, στους οποίους μεταβίβασε το ΔΣ την άσκηση ορισμένων αρμοδιοτήτων του, για παράβαση των διατάξεων του νόμου ή του καταστατικού ή για ενέργειες που αντίκεινται στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ή για μη εκτέλεση σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό των καθηκόντων τους, καθώς και για την παράλειψη σύνταξης του ισολογισμού.»
15. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να κωδικοποιούνται και να αναριθμούνται οι διατάξεις του ν. 2810/2000.9. Δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος στα όργανα διοίκησης ΑΣ ή της ΠΑΣΕΓΕΣ φυσικό πρόσωπο, το οποίο καταδικάσθηκε με τελεσίδικη απόφαση σε οποιαδήποτε ποινή για: κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδορκία, απιστία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου, λαθρεμπορία και εμπορία ναρκωτικών. Αν κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνου διαπιστωθεί για μέλος του η ύπαρξη οποιουδήποτε από τα κωλύματα που προαναφέρθηκαν, το μέλος αυτό εκπίπτει αυτοδικαίως από μέλος του οργάνου, οπότε εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 και 8. Η διαπίστωση των κωλυμάτων λαμβάνει χώρα με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ εχει βαρύ ίσκιο,γι αυτο οι προβατίνα έπαθε "μπαριλα"...

Ανώνυμος είπε...

Ο νέοι/ ΝΕΕΣ σήμερα δεν εχουν βλεπω λιγο σεβασμό προς τους παλιούς.. ή μαλλον δεν αναγνωρίζουν τίποτα... τους νομους τους ξέρουν καλά.. το θέμα είναι ΛΕΦΤΑ θα έχουν να πληρώσουν για συκοφαντική δυσφήμιση??? γιατι και εγώ τους ΝΟΜΟΥΣ τους ξέρω..

κωστας είπε...

Η φυλακή έχει και σαπούνι πράσινο.!!!!!!!!!!!!!
Ο παλιός εναι αλλιώς......!!!!!!!!!!!!!!!Ο νεος ειναο ωραιος.
Αναμένω τα λαμογια του Συνεταιρισμου Καπανδριτίου με πλήρη γνώση των γραφομένων.
ΘΕΊΤΣΑ ΠΛΕΙΝΕ ΠΙΆΤΑ - ΚΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΆΤΑΝΟ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΟΒΉΘΗΚΑ ΤΟΥς Γερμανούς ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΌ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ.!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στήν αρχή πήγε στόν Οικονομάκο μετά στόν Γιασεμάκη μετά στόν Οικονόμου μετά στόν Βελτανιώτη καί τελικά έκανε ομάδα μέ τόν Κόμπρα/Ξύλο μεγαλοεκδότες, Μέξη μεγαλοπολιτικός, Μυλωνά γυμνασίαρχης καί την πρώην φίλη Ντάση αγρότισσα.
Μπορεί κάποιος σέ αυτό τό χωριό νά μάς πεί τί πίνει καί δέν μας δίνει νά γίνουμε όλοι καλά?