Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Βασίλης Λέκκας κατακεραυνώνει τον ανύπαρκτο Γιασημάκη.

 



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ-ΩΡΩΠΟΥ

Φίλες και Φίλοι,

Η ημέρα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών πλησιάζει.

Στις 8/10/2023 μας δίνεται η δυνατότητα να αποφασίσουμε ποιοί θα μας διοικήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια σε Τοπικό – Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Για την Δ.Κ. Αυλώνα δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να διοικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε αποφάσεις στην τρέχουσα θητεία μας.

Η αρχική απαξίωση των συμβούλων γρήγορα μεταλλάχθηκε σε πάγωμα και αδιαφορία για το Τοπικό Συμβούλιο. Κάθε κάτοικος με την ψήφο του έχει την ευκαιρία να επιβραβεύσει την απερχόμενη αρχή ή να την τιμωρήσει για την αλαζονική συμπεριφορά της και την αδράνεια που έδειξαν οι διοικούντες τα τελευταία χρόνια για τον τόπο τους.

Οι κάτοικοι του Αυλώνα τι θα κάνουν;

Προσωπικά επέλεξα την αλλαγή στο Δήμο Ωρωπού και ακολουθώ για το τοπικό συμβούλιο του Αυλώνα το νέο δυναμικό συνδυασμό «Προοπτική για τον Ωρωπό» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κιούση Δημήτρη πετυχημένο επιχειρηματία, κοινωνικά αναγνωρίσιμο και Δημοτικά αξιόλογο άτομο.

Ο συνδυασμός « Προοπτική για τον Ωρωπό» είναι ο συνδυασμός της ΝΙΚΗΣ των κατοίκων του Ωρωπού αλλάζοντας το Δήμο προς το καλύτερο με σκοπό να δώσει νέα πνοή στις Δημοτικές Κοινότητες και προοπτική για το μέλλον του Δήμου Ωρωπού. Επιλεγμένα άτομα με δυναμικότητα και προοπτική απαρτίζουν τον συνδυασμό. Αρκετά από αυτά με ιστορικό στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον άφησαν στην άκρη τις προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες και όλοι μαζί αποφάσισαν να αναβαθμίσουν το σύνολο του Δήμου Ωρωπού.

Στη μακροχρόνια πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και από τη θέση του Προέδρου στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ασωπού, του Κρατικού Παιδικού Σταθμού Αυλώνα, του Συλλόγου γονέων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, του Αντιπροέδρου Κοινότητας Αυλώνα του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αυλώνα και Δήμου Ωρωπού και σήμερα σύμβουλος τοπικού Αυλώνα.

Γραμματέας Αθλητικού Ομίλου Αυλώνα, Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα, Ιδρυτικό μέλος του Πνευματικού Κέντρου Αυλώνα και του Συλλόγου «ΣΑΛΕΣΙ».

Έχοντας λοιπόν την παραπάνω εμπειρία και βλέποντας σήμερα την εγκατάλειψη της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα χωρίς να λειτουργεί το τοπικό συμβούλιο, ανησυχώ για το μέλλον του τόπου μας.

· Η κεντρική πλατεία μας με τις ιστορικές βρύσες της είναι εγκαταλειμμένη.

· Το σιντριβάνι για χρόνια δεν λειτουργεί.

· Δεν αντικαταστάθηκε η από χρόνια σπασμένη και επικίνδυνη κολόνα φωτισμού στην πλατεία του Δημαρχείου

· Οι κήποι πλατείας και εκκλησίας έχουν πλήρη εγκατάλειψη όπως και η πλατεία του Σταθμού και τα κτίρια του ΟΣΕ.

· Είναι και άλλα πολλά και σημαντικά όπως η ολοκλήρωση της επέκτασης του σχεδίου πόλης που έχει βαλτώσει από αδράνεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Με τη νέα Δημοτική αρχή θα μάθουμε πως λειτουργεί και διοικείται σήμερα το Μουσείο Ζυγομαλά.

Επίσης τι έγινε με την απογραφή των κατοίκων για τη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα; Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δίνει για το έτος 2011 5.779 κατοίκους (Αυλώνας 5.626- Ασπροχωρίου 153) έτος 2021 2.981 κατοίκους δηλαδή λιγότεροι κατά 2.798 με ό,τι αυτό συνεπάγεται εις βάρος των κατοίκων .

Τέλος θα επιδιώξω να γίνει πράξη η πρότασή που είχα κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του 2011 για την αποχέτευση σε όλο το Δήμο Ωρωπού με τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ χωρίς μονάδα βιολογικού με αποδέκτη τον παρακηφίσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ και την βιολογική μονάδα της Ψυττάλειας.

Με σεβασμό και βαθύ αίσθημα ευθύνης ζητώ την στήριξή σας δεσμευόμενος ότι θα κάνω το καλύτερο για τον τόπο μας από το νέο τοπικό συμβούλιο του Αυλώνα που θα γίνονται πραγματικά συμβούλια και θα έχουν και την ώρα του πολίτη για ερωτήσεις – προτάσεις – παρατηρήσεις και αιτήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: