Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμος Ωρωπού για το Καπανδρίτι....εδώ ο κόσμος χάνεται ......και ΜΝΙ .......!!!

 

Αυτός πρέπει να είναι ο τίτλος στη πρόσφατη απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής ( του ζητήθηκε του κ. Ηλιάσκου απο το Δήμαρχο, ό ίδιος δεν ήξερε τίποτα....."πάρτο και φάτο".... όπως και κανένας άλλος στο Καπανδρίτι...εκτός ενός) και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μίσθωση κτιρίου στο Καπανδρίτι........

Καταπέλτης η επιστολή των δυο τοπικών συμβούλων του Καπανδριτίου,Βαλανίδη και Καρακίτσου......πρός θεού δεν έχουν εκλεγεί με το ΒΟΥΔΑ,με την συνεργασία των χθεσινών υπεύθυνων και σημερνών ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ........ για ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για  την  αναγκαιότητα μίσθωσης κτιρίου.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 

Eίναι κοινός τόπος ότι η διαφάνεια και η αξιοκρατία βρίσκονται σε μία διαρκή αμφισβήτηση, ιδίως σε περιόδους πολιτικής ή κοινωνικής αστάθειας. Και αυτό αφορά όλα τα «βάθρα της Δημοκρατίας» (σ.σ. για να σου θυμίσουμε και τις πολιτικές σου απαρχές), μεταξύ των οποίων και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αμφισβήτηση δε αυτή, δεν είναι απόρροια κάποιων ελεγκτικών μηχανισμών ή φορέων που μπορούν να ελέγξουν τυχόν τέτοια φαινόμενα, αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να μετουσιωθεί σε λαϊκή οργή και αντίδραση, το οποίο κατά την άποψή μας είναι και το θεμιτό.

Δίχως έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού με θέμα: «την αναγκαιότητα μίσθωσης κτιρίου στην Δ.Κ. Καπανδριτίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ (δια βίου μάθησης, 50+ κλπ.) αλλά και την διενέργεια πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του Δήμου».

Η απόφαση αυτή και για τους λόγους που αναφέρονται στο υπ’ αριθμόν 36/29-12-2020 Πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού (Αριθμός Απόφασης 134/2020) ΔΕΝ μας βρίσκει σύμφωνους ως κοινοτικούς συμβούλους:

όχι μόνο γιατί δεν ερωτήθηκε το Τοπικό μας Συμβούλιο, όχι μόνο γιατί δεν αναφέρονται ποιες υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού θα μετεγκατασταθούν ή θα εγκατασταθούν και ποιο ακριβώς προσωπικό στον υπό μίσθωση χώρο, όχι μόνο διότι λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται πολιτιστικές ή φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πουθενά στον κόσμο, όχι μόνο διότι σύμφωνα με εσένα τον ίδιο το νέο νηπιαγωγείο και το νέο Δημοτικό Σχολείο Καπανδριτίου θα είναι έτοιμο σε 2 χρόνια και άρα οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα είναι ελεύθερες προς χρήση και μάλιστα δωρεάν και φυσικά όχι για τον εντελώς προσχηματικό και έως προσβλητικό για όλους μας λόγο που επικαλείται το πρακτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «αναβάθμισης και ενεργής συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών»…

αλλά κυρίως πρέπει να πούμε όχι, ώστε να φανούμε τουλάχιστον αντάξιοι των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για διαφάνεια και για την προάσπιση του δημοσίου χρήματος.

Αγαπητέ Δήμαρχε, εμείς δεν δηλώνουμε παρόν. Δίνουμε το παρών και σου στέλνουμε το παρόν, για να σου θυμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Καπανδρίτι, 13/01/2021

Σπύρος Καρακίτσος

Χρήστος Βαλανίδης

Κοινοτικοί Σύμβουλοι Καπανδριτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: