Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Καταστροφή για την Βορειανατολική Αττική το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο

                     


 Δήλωση του βουλευτή Αν. Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου

Στα «ψιλά» του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου η καταστροφή της μικρής ιδιοκτησίας


Mε το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο καταργείται άμεσα το 90% των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση κι αυτό αντίθετα με την δημόσια δέσμευση του κ. Χατζηδάκη ότι θα δοθεί χρόνος τουλάχιστον δύο ετών στους ιδιοκτήτες για να εκδώσουν οικοδομικές άδειες.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 40 παρ. 1 έδαφ. δ του νομοσχεδίου, προστίθενται πλήθος επιπλέον προϋποθέσεων που καθιστούν άμεσα μη οικοδομήσιμα σχεδόν όλα τα γήπεδα εντός της ζώνης των 500 μ. γύρω από τους οικισμούς, οι οποίοι αποτελούν το 90% των παρεκκλίσεων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Τα 2+4 χρόνια που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου ποιους αφορούν; Τι θα γίνει με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια; Αν με την ολοκλήρωση τους τα οικόπεδα εκτός σχεδίου που σήμερα οικοδομούνται μείνουν εκτός του νέου σχεδιασμού, τι θα κάνουν τότε οι ιδιοκτήτες;

Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις των ιδιοκτητών και των φορέων που προκάλεσε το προηγούμενο σχέδιο νόμου, όταν βρισκόταν σε διαβούλευση, το υπουργείο το ανακάλεσε και δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα δοθεί χρόνος για έκδοση αδειών. Τώρα επιχειρεί να περάσει στα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου την ίδια ρύθμιση που τους καταστρέφει. Πόσο πιο ανακόλουθος μπορεί να είναι ο κ. Χατζηδάκης;

 Οι τοπικές κοινωνίες της Βορειανατολικής Αττικής υφίστανται μια ακόμη αδικία εις βάρος τους από την κυβέρνηση των «αρίστων». Και δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: