Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Πολλοί έφυγαν.....αλλά και φεύγουν...ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ τους λένε

 Είμαστε οι άνθρωποι μιας γενιάς που προώθησε τον δημοκρατικό σοσιαλισμό,τα ανθρώπινα δικαιώματα την ευρωπαϊκή προοπτική, την απόρριψη των διακρίσεων. Δυστυχώς η αποδοχή της διαφορετικότητας από πολλούς εκπροσώπους της γενιάς μας ήταν επιφανειακή.


Πολλοί έφυγαν.....αλλά και φεύγουν.....γενίτσαροι γίνονται!!!!!έτσι τους λένε, έγιναν πολέμιοι των νιάτων τους,έγιναν πολέμιοι των χθεσινών τους ιδεών .Δικαίωμα τους δεν βοήθησαν οι οργανώσεις βλέπεις οι οργανώσεις......απο το ένα αυτί....όχι  στο άλλο ,αλλά στη βόλεψη.Και εδώ είναι που  ξεφυτρώνει  μια ψευδεπίγραφη  ουδετερότητα. Είναι ουδετερότητα;;;όχι είναι επιλογή.

Έτσι εξηγείται η ριζική αλλαγή.....πετυχημένοι πολιτικοί,αυτοδιοικητικοί....έτσι νομίζουν,παράγοντες κάθε μορφής αποκύρηξαν τα νιάτα τους.

Όλοι μας νοσταλγούμε το παρελθόν, τα φοιτητικά χρόνια,τις μεγάλες ή μικρές φιλίες των νιάτων μας.Αλλά αν αλλάξουμε ριζικά τη θέση μας αυτή η νοσταλγία-αγάπη που δεν μπορούμε να αποχωρηστούμε μας πικραίνει.Αφορά πρώτα τον ίδιο μας εαυτό και μετά τους χθεσινούς συντρόφους-συνοδοιπόρους. Είναι μέρος της επιτυχίας αλλα και της αποτυχίας της γενιάς μας..όπως θέλεις το διαβάζεις!!!!!!

Αν δεν τιμάς τα νιάτα σου ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΣΕ ΛΕΩ.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: