Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Β ΗΛΙΑΣΚΟΣ:Πυθαρχικές ευθύνες ο Δήμος Ωρωπού

Ωρωπός 19-01-2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ
Για μία ακόμη φορά η ολιγωρία και μάλλον η μεθόδευση της νυν Δημοτικής αρχής, βάζει σε κίνδυνο ένα σοβαρό έργο κοινωνικής υποδομής που αφορά στην ολοκλήρωση και λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλάμου.
Ένα έργο που με ενέργειες της πρώην Διοίκησης του Δήμου ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του, συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του, υποβλήθηκε αίτηση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση (απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής), δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και παραδόθηκε στην νέα Διοίκηση για την υλοποίηση του!
Και ενώ το έργο ήταν σε εξέλιξη, αποφασίσατε αιφνιδίως στις 21-9-2015 να λύσετε τη σύμβαση λόγω καθυστέρησης πληρωμής του 10ου λογαριασμού, βάσει του αρ. 62 του Ν. 3669/2008. Η δικαιολογία που «διαδόθηκε» ότι λόγω CAPITAL CONTROLS δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός, είναι τουλάχιστον αστεία! Αν όλοι οι δικαιούχοι είχαν ακολουθήσει τις πρακτικές της Διοίκησής σας, επικαλούμενοι τα capital controls για να διαλύσουν τις εν εξελίξει συμβάσεις, τότε κανένα έργο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 δεν θα είχε ολοκληρωθεί! Αντίθετα το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ολοκληρώθηκε επιτυχώς με υψηλότατα ποσοστά απορρόφησης σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου (https://2007-2013.espa.gr/el/Documents/Poreia_Ylopoihshs_ESPA/SEP2016/160930_Proodos_Ylopoihshs_ESPA.pdf ) και μόνο το έργο του βρεφονηπιακού του Καλάμου οδηγήθηκε σε διάλυση!!!
Το έργο του βρεφονηπιακού, όπως και άλλα, βρίσκεται «εγκαταλελειμμένο» στην τύχη του εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απένταξής του από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και δημοσιονομικής διόρθωσης εις βάρος του Δήμου Ωρωπού, για το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο έργο και το οποίο αγγίζει το ένα εκατομμύριο € , ποσό το οποίο θα χρεωθεί στα ταμεία του Δήμου και κατ’επέκταση στους Δημότες.
Φυσικά για όλα τα παραπάνω, δεν ζητήθηκε καμία πειθαρχική ευθύνη από τα όργανα του Δήμου για τη σοβαρή αυτή παράλειψη, όπως προβλέπεται από τον νόμο 3669 αρ62 παρ.2β τελευταία παράγραφος, για τις Δημόσιες Συμβάσεις έργων, πράγμα που κάνει οποιονδήποτε να υποθέσει ότι ίσως μεθοδεύατε άλλη μια απευθείας ανάθεση με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Μετά από ενάμισι χρόνο όμως δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί κανένα κατεπείγον.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ξέρατε καν αν είχαν γίνει και οι προβλεπόμενες παραλαβές του έργου! Τέτοια σοβαρότητα και ευαισθησία επιδεικνύεται σε ένα έργο κοινωνικού χαρακτήρα!
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι τις παραλαβές, προσωρινή και οριστική τις έχετε κάνει, παράτυπα όμως αφού από την φύση του σαν έργο χρειάζεται συντήρηση και δοκιμασία στο χρόνο, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία Ν.3669 αρ.62 παρ.8.
Εσείς όμως έχετε εφαρμόσει δικές σας διαδικασίες για τις παραλαβές των έργων, φτάνοντας καταχρηστικά σε αυτοδίκαιες παραλαβές όχι μόνο σε παλαιά έργα αλλά ακόμα και σε τωρινά (πεζόδρομος φυλακών), πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος στην ποιότητα και καλή εκτέλεσή τους.
Φυσικά καμία πειθαρχική ευθύνη δεν καταλογίζεται σε κανένα για όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Ν.3669/08 για τα δημόσια έργα, καθιστώντας υπεύθυνους και ίσως και υπόλογους τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν τους ενημερώνετε για τίποτα από όλα αυτά για τα οποία ψηφίζουν.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα προβλήματα στο τι ψηφίζουν τι παραλαμβάνουν και στο τι κάνουν είναι σε όλες τα τοπικές κοινότητες, τα νομικά πρόσωπα, και όχι μόνο στο τυπικό κομμάτι

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΝΟΜΙΜΑ?ΡΕ ΓΙΔΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΥΚΑΜΙΝΟ?ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΡΕ ΓΙΔΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΦΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ. ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΔΕΔΕΣ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ Ο ΔΑΥΡΗΣ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΩ) Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ........ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. ΤΟ ΜΟΓΓΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ(ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡ)ΧΑΧΑΧΑ Ο ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΔΕΧΕΣΕ ΑΥΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΧΙΜΗ ΠΟΛΗ με δημαρχο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ Η ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ..ΤΩΡΑ??ΜΟΥΓΚΑ.Η ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ.