Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Αύριο η απόφαση για τα εργοστάσια βιομάζας

Μήπως κάποιοι κοιμούνται;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής, που θα γίνει στις 21-07-2016 ηµέρα Πέµπτη και ώρα 15:30 στο αµφιθέατρο του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), µε τα παρακάτω θέµατα ηµερήσιας διάταξης:
1. Επικύρωση Πρακτικών 7ης και 8ης Συνεδρίασης έτους 2016 του Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης: “Εγκατάσταση και λειτουργία µονάδων Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (Αιολική Ενέργεια, Βιοµάζα κ.ά.) στην Περιφέρεια Αττικής”. (Εισηγητής ο Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος) [Στη συζήτηση θα συµµετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).] 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποίησε στη συνεδρίαση του ΔΣ Ωρωπού την Παρασκευή 29 Γενάρη ο Μιχάλης Χασιώτης, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αποκάλυψε ότι μεθοδεύεται η δημιουργία τριών νέων μονάδων παραγωγής Ενέργειας από «βιομάζα» και «vegetable oil» στις θέσεις «ΤΣΟΥΜΠΑ» και «ΜΠΑΘΕΖΑ» στην ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή της ΔΚ Αυλώνα, σε συνέχεια της πρώτης αποτυχημένης απόπειρας της ίδιας εταιρείας για τη δημιουργία δύο εγκαταστάσεων την περίοδο 2014-2015.

Όταν το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης σε συζήτηση, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Ρούσση και ένας της παράταξης Οικονομάκου υπερψήφισαν την εγκατάσταση αυτών των μονάδων. Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή, με επιχειρήματα όπως «ανάπτυξη» και «επενδύσεις», ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων που θα σημάνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, ενισχύοντας την τάση παράδοσης της παραγωγής Ενέργειας σε ιδιώτες.

Κατήγγειλε ότι έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα σε εργαζομένους της περιοχής από την ΝΕΑ ΟΔΟ δεκάδες κλήσεις με πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ. Απαίτησε από τη δημοτική αρχή, η οποία ως αντιπολίτευση μαζί με την προηγούμενη δημοτική αρχή προέτρεπε τους κατοίκους να μην πληρώνουν τα διόδια, να τους καλύψει σήμερα νομικά, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση.

Τέλος, επανέφερε το ζήτημα της αποζημίωσης σε χρήματα για τη μη παροχή γάλατος στους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2015, ζητώντας άμεσα η δημοτική αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση του κονδυλίου.

http://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/87490/paremvaseis-sti-synedriasi-toy-dimotikoy-symvoylioy