Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

"Σε ΠΑΡΑΛΉΡΗΜΑ...." Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Ωρωπό

-Ο ΝΌΝΤΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ...ήθελε να γίνει και Δήμαρχος.O "ισλαμοφάγος" και τα "μοσχάρια"!!!!!!!!
........Ήξερα ότι έχει ζώα (μοσχάρια). Κάποια στιγμή, εκεί που πίναμε καφέ και συνομιλούσαμε για τα πολιτικά και μου υπερθεμάτιζε τον εθνικισμό, χτύπησε το κινητό του. Τον άκουσα τότε να λέει, στον άγνωστο σε εμένα συνομιλητή του. "Έλα Αλή! Πάρε τον Μουσταφά ρε, και τον Χασάν να πάτε τα μουσχάρια στην πάνω μεριά"! Κάγκελο εγώ από την έκπληξη, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή, νόμιζα ότι είχα μπροστά μου τον Νικηταρά τον ισλαμοφάγο. Μάλιστα η έκπληξη, αφορούσε και το μόνο σημείο συμφωνίας μεταξύ μας, που ήταν το ζήτημα των λαθρομεταναστών και ο μεγάλος τους αριθμός. "Εσύ, ο εθνικιστής, που τόση ώρα μου κάνεις κήρυγμα περί Χ.Α, έχεις προσλάβει Αλβανούς,Πακιστανούς λαθρομετανάστες;" , τον ρώτησα απορημένος. "Τι να κάνω, ρε, αφού δεν έρχονται οι δικοί μας!" μου απαντάει. "Πόσα τους δίνεις μεροκάματο;" τον ρωτάω ξανά. "!!!!!!!!!ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ!!!!!!!!Σε έκτακτο στρατοδικείο ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΙΝΔΟΊ ΑΦΓΑΝΟΊ ΣΥΡΙΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΊ κ.λ.π που ΛΙΠΟΤΆΚΤΗΣΑΝ....Στρατιωτικός επίτροπος..Ο ΝΟΝΤΑΣ!!!
-O ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΠΌ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΆΤΙΑ......"ήθελε να γίνει και Δήμαρχος.Ο αναλογικός"!!!!!!
........πριν ενενήντα περίπου χρόνια,όταν οι πρόγονοι του εγκαταστάθηκαν στον Ωρωπό από την προσφυγιά κανείς από τους ντόπιους κατοίκους δεν προέβαλε την αναλογικότητα!!!!!!τρίζουν κόκαλα!!!!!!!!
-Ο ΠΡΏΗΝ...Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΚΙΑΣ ...χέρι-χέρι με τον Άδωνη και τον Βορίδη στην ιδια γραμμή......και πίσω ο Κασιδιάρης...ΕΘΝΙΚΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!
-Και νάσου ο Κωστάκης !!!!!!!αυτό το παιδί εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ!!!!
Απόσπασμα : Μέσα απο τις φλόγες ,της Δηδώ Σωτηρίου
"Κανείς μας ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει πως είμαστε οι πρώτες σταγόνες της καταιγίδας που έφτανε, η πρώτη αχνή γραμμή μιας ατέλειωτης ανθρωποθάλασσας που θα ξεχυνόταν σε λίγο σ’ εκείνο το άγνωστο λιμάνι.
Αρχίσαμε να βαδίζουμε πιασμένοι απ’ το χέρι, κοντά ο ένας στον άλλον, χαμένοι, μουδιασμένοι, δισταχτικοί, σαν να ‘μαστε τυφλοί και δεν ξέραμε πού θα μας φέρει το κάθε βήμα που αποτολμούσαμε. Γυρεύαμε ξενοδοχείο στο λιμάνι για ν’ ακουμπήσουμε και να περιμένουμε τους δικούς μας. Όπου και αν ρωτούσαμε, παίρναμε την ίδια στερεότυπη απόκριση:
-Απ’ τη Σμύρνη έρχεστε; Δε δεχόμαστε πρόσφυγες.
-Μα, θα σας πληρώσουμε καλά, ανθρώποι του θεού, έλεγε η θεία Ερμιόνη.
Εκείνοι επέμεναν στην άρνησή τους:
-Φοβόμαστε τις επιτάξεις. Στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στη Σάμο επιτάξανε όλα τα σχολεία, τα ξενοδοχεία, τα πάντα...
-Τι θέλαμε, τι γυρεύαμε να ‘ρθούμε σε τούτον τον αφιλόξενο τόπο, έλεγε η κυρία Ελβίρα. Τι θέλαμε, τι γυρεύαμε να χωριστούμε από τους άντρες μας!
Στο τέλος βρέθηκε ένας αναγκεμένος ξενοδόχος και μας έδωσε ένα σκοτεινό, άθλιο δωμάτιο με έξι κρεβάτια. Για πότε γινήκαμε πραγματικοί πρόσφυγες δεν το καταλάβαμε. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα όλος ο κόσμος αναποδογύρισε. Βαπόρια φτάναν το ένα πίσω από τ’ άλλο και ξεφόρτωναν κόσμο, έναν κόσμο ξεκουρντισμένο, αλλόκοτο, άρρωστο, συφοριασμένο, λες κι έβγαινε από φρενοκομεία, από νοσοκομεία, από νεκροταφεία. Έπηξαν οι δρόμοι, τα λιμάνια, οι εκκλησίες, τα σκολειά, οι δημόσιοι χώροι. Στα πεζοδρόμια γεννιόνταν παιδιά και πέθαιναν γέροι.
Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι βρεθήκανε ξαφνικά έξω από την προγονική τους γη. Παράτησαν σκοτωμένα παιδιά και γονιούς άταφους. Παράτησαν περιουσίες, τον καρπό στα δέντρα, το φαΐ στη φουφού, τη σοδειά στην αποθήκη, το κομπόδεμα στο συρτάρι, τα πορτρέτα των προγόνων στους τοίχους. Και βάλθηκαν να τρέχουν, να φεύγουν κυνηγημένοι [...] απ’ τη φωτιά του πολέμου. Και λογίζονταν τυχεροί που αντάλλαξαν το έχει τους, την πατρίδα τους, το παρελθόν τους με μια στάλα σιγουριά... Άρπαξαν βάρκες, καΐκια, σχεδίες, βαπόρια και πέρασαν τη θάλασσα σ’ έναν ομαδικό, φοβερό ξενιτεμό. Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν  φυγάδες, θαλασσοπόροι, άστεγοι, άποροι, αλήτες και ζητιάνοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαλονίκης, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας."

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά ο νόντας δεν από το αυλώνα; Ως αρβανίτης (ορθόδοξος αλβανός) θα όφειλε να ξέρει ότι μπορεί να είναι και αυτός απόγονος μεταναστών (αλβανίας)!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΣΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΗ-ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ? -t

Ανώνυμος είπε...

Για το ρουση δεν μας είπες !!! Κύριε Κώστα γιατί ;!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ψυχή ο Κιούσης που είναι και δεν μιλάει.Μόνο στις εκλογές μας έλεγε για τον Καμμένο τώρα τίποτα.Φανταστείτε να ήταν δήμαρχος ο Οικονομάκος όλοι με τα καλύτερα λόγια θα μίλαγαν (Ξύλος-Ρούσσης -Λίτσας)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΩΠΟΣ είπε...

Μπράβο Κώστα, η αναφορά σου στα δικά μας όπως τα περιγράφει η μεγάλη Διδώ Σωτηρίου συγκινητική. Νομίζω όμως ότι αδικείς τον Γιώργο Γιασημάκη, γιατί μίλησε δεύτερος και ήταν απόλυτα θετικός στη φιλοξενία των Προσφύγων και αναλογικά αναφέρθηκε μόνο και μόνο για να καυτηριάσει την αναλγησία των άλλων Δήμων.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θωμας αντι να συναντηθεί με τον αναπληρωτη υπουργό αμυνας το Βιτσα που ειχε ερθει στο στρατοπεδο για τις ετοιμασίες κανει πεντακοσιες συνατησεις με υπουργους και σουρτα φέρτα για τον Ασωπό επειδή του το λεει ο παναγοπουλος με την ομοσπονδια.
Η πολιτικη ανικανότητα χτυπαει κοκκινο. ουτε προτεραιοτητες εχουν οι ανθρωποι ουτε τιποτα. που μπλεξαμε

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ...ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΡΟΥΣΗ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΤΣΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ , ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΩΝΤΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΛΙΤΣΑΣ .-

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΟΙ ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΔΟΎΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΈΧΕΤΕ. Ο ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΑ ΒΓΑΊΝΕΙ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΕΣΕΊΣ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΑΥΤΌΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΡΏΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΘΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΠΆΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΜΕ ΕΜΕΊΣ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πόνο μοιράζεις Ρούσση σε παραδέχομαι !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΘΩΜΑ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΣΑΙ.....ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΠΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ....ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΥ ΙΟΥ ΙΟΥ ΝΩΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Τριμπεκα μονο

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΟΠΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ Η ΜΠΑΓΛΑΤΕΖΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ....

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΓΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ήδη ήρθαν οι πρώτοι χίλιοι πρόσφυγες στην Μαλακάσα.. Καλή αρχή.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ Φ..... ΚΑΙ ΤΗΣ Α..... ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΤΑ Η ΜΑΜΑ............