Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αυτή είναι η αλήθεια για τα Αστυνομικά Τμήματα στό Δήμο Ωρωπού


                                                                                                       
         Γραφείο Τύπου                                                                                                                        
Αθήνα, 05 Μαΐου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωστοποιείται ότι ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την εκπόνηση μιας ορθολογικής μελέτης, έχει ζητήσει από τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της κεντρικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βασίστηκε στο Π.Δ. 178/2004, το οποίο όπως είναι γνωστό εξεδόθη στο πλαίσιο σχετικής εξουσιοδοτικής διάταξης του Ν.4249/2014.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σειρά του έχει ζητήσει από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, αιτιολογημένες προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν υποβληθεί.
Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ότι αποτελεί σταθερή βούληση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Βασικός στόχος είναι η νέα διαρθρωτική δομή και η χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 07 Μαΐου 2015

Ανυπόστατες οι πληροφορίες περί κλεισίματος Α.Τ. στην Περιφέρεια Αττικής.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δήθεν κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας πως αυτό το έγγραφο είναι προϊόν εσωτερικής διαβούλευσής της Αστυνομίας, είναι σε πρώτο βαθμό και δεν έχει καμία ισχύ.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας πως κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την αγωνία τους. Μετά από ενημέρωση που είχα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορήθηκα πως η πρόθεση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου είναι η νέα δομή και η χωροταξική διάταξη να γίνει με γνώμονα την βελτίωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.
Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο την 05/05/2015 διαψεύδονται ρητά και κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα για μαζικές καταργήσεις - συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων.
Το εν λόγω έγγραφο λοιπόν, απεστάλη αυστηρά σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομίας. Για κάποιο λόγο βγήκε στο φως της δημοσιότητας ως απόφαση παραπλανώντας τους πολίτες.
Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα ευχαριστιθει λαθραια ο νταουνης