Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Θωμάς Ρούσσης "Πρώτα ο δημότης",η ιδρυτική διακήρυξη


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
"ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ"

ΩΡΩΠΟΣ: 26/10/2013
Τον Καλλικρατικό μας Δήμο Ωρωπού, συνθέτουν ένδεκα τοπικές κοινωνίες, που ζητούν ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο τους, τη γειτονιά τους, την καθημερινότητά τους και το κυριότερο για τους ανθρώπους τους, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του Δημοτικού Συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» που δημιουργήσαμε και τον οποίο επιθυμούμε να υπηρετήσουμε ως Δημοτική Αρχή,
  • με πίστη στις αρχές και στις αξίες του ανθρώπου, της κοινωνικής μέριμνας και της αλληλεγγύης,
    με πίστη στις αρχές και στις αξίες της Αυτοδιοίκησης,
  • με σεβασμό στους θεσμούς,
  • με κανόνες διαφάνειας,
  • με υψηλούς στόχους και
  • πάντα προς όφελος του τόπου μας.

Ο Δήμος μας, αν και ιδιαίτερα μεγάλος σε έκταση, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες, για μια στέρεη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη και για την οποία συνηγορούν θετικά:
α) Τα φυσικά του χαρακτηριστικά που παραμένουν ανεκμετάλλευτα (θάλασσα με παραλίες, βουνό με φυσικό κάλλος, λίμνες, εύκολη πρόσβαση της πολυπληθούς Αθήνας),
β) Η δυνατότητά του στην γεωργική παραγωγή, η οποία έχει καθηλωθεί από την καθομολογούμενη αδιαφορία που έδειξε η σημερινή Δημοτική Αρχή,
γ) Η ιστορική του καταγωγή, με τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία που την μαρτυρούν και δεν έχουν καταλυτικά προβληθεί,
δ) Ο σημερινός παραγόμενος πολύμορφος πολιτισμός, από τους πολλούς και δραστήριους πνευματικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που δεν έχει ενθαρρυνθεί και παραμένει στις φιλότιμες προσπάθειες συνδημοτών μας, οι οποίοι διατηρούν με προσωπικές θυσίες, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Ο Συνδυασμός μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», δημιουργήθηκε από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί, αποδεδειγμένα, ενεργά με την ανάπτυξη της περιοχής και βλέπουν πως αυτή τα τελευταία χρόνια έχει βαλτώσει, παραμένοντας -δραματικά για το αποτέλεσμα- στις προσπάθειες και μόνο, που είχαν γίνει από τις τελευταίες διοικήσεις των ΟΤΑ που συνενώθηκαν.
Από ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για ΟΛΗ την περιοχή και όχι μόνο για τη γειτονιά τους, την οποία επιθυμούν να τιμήσουν με το έργο τους σε ολόκληρο το Δήμο.
Από ανθρώπους που έχουν διάθεση και στόχο τη δουλειά, με μελετημένες, εφικτές και ζωτικές παρεμβάσεις, που θα αλλάξουν θετικά την πορεία της επόμενης μέρας για το Δήμο Ωρωπού. Και επειδή γνωρίζουν πως την επόμενη μέρα πρέπει να την παραλάβουν οι νέοι του τόπου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ελπιδοφόρες δημιουργικές δυνάμεις, θα προσπαθήσουν να βρουν μαζί τους δρόμους κοινής πορείας και ευθύνης, με τη δύναμη των ιδεών τους.

Ο Συνδυασμός μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», είναι πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος. Πιστεύει στο δίκαιο του ΔΗΜΟΤΗ, αυτόν θα υπηρετήσει χωρίς χρωματικές επιλογές, όπου και αν ανήκει, ανεξάρτητα από ηλικία, μόρφωση και επάγγελμα.
Είναι ένας Δημοτικός Συνδυασμός που χρειάζεται τους νέους, που είναι το μέλλον του τόπου μας, που μπορούν να προσφέρουν με την επιστημονική τους κατάρτιση, τις ιδέες, τη φρεσκάδα, την ορμή και το πάθος τους. Γι’ αυτό και τους καλεί κοντά του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και μαζί να αλλάξουν αναχρονιστικές λειτουργίες και νοοτροπίες. Στήριγμά τους η πολύτιμη εμπειρία και γνώση των μεγαλυτέρων, που είναι και ο ασφαλής οδηγός για να κάνει σταθερά βήματα προς έναν Ωρωπό του ανθρώπου και της οικογένειας. Μαζί για να πάμε μπροστά.
Μια τέτοια συνύπαρξη, είναι αυτή που θα φέρει στον τόπο μας μια νέα αντίληψη για τη λειτουργία και προοπτική ενός κοινωνικού Δήμου, μακριά από στερεότυπες και παρωχημένες πρακτικές. Γιατί θέλουμε τις τοπικές κοινωνίες που είναι η πηγή ζωής για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, συμμέτοχες, αλληλέγγυες, με ενεργές δράσεις και πρωτοπορίες, τις οποίες και θα στηρίξουμε.
Ο Συνδυασμός μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», απευθύνεται στους έντιμους και καθαρούς ανθρώπους, τους νοικοκύρηδες, τους δημιουργικούς, τους αγωνιστές της βιοπάλης αλλά και στους απόμαχους που σήμερα νιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνική φροντίδα. Στοχεύει λοιπόν σε μια συμμαχία όλων των υγιών δυνάμεων της περιοχής μας, με γνώση και εμπειρία, αλλά και με πρότυπες ιδέες, για να δημιουργήσει και να αναδείξει ένα Δήμο παράδειγμα ανάπτυξης, επενδύοντας στο έμψυχο δυναμικό του και στους πλούσιους φυσικούς πόρους που μπορεί να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί.

Φίλες και φίλοι,
καταθέτουμε στην κρίση σας τις αξίες και τις αρχές μας. ΣΤΟΧΟΣ μας είναι, οι ένδεκα πρώην ΟΤΑ του Δήμου μας, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που περνά η Χώρα μας, οι νέοι μας και εμείς σαν οικογενειάρχες και επαγγελματίες, ενώνοντας τις δυνάμεις και τις ιδέες μας, για να γίνουμε ένας Πρότυπος Δήμος,
  • Με πολύπλευρη ανάπτυξη, με λειτουργικές υπηρεσίες και χρηστή διοίκηση.
  • Με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του υγρού στοιχείου του Ευβοϊκού που μας ενώνουν,
  • Με την ανάδειξη της ιστορίας μας, των μνημείων μας και των παραδόσεών μας, όπως ταυτόχρονα και
  • Με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στον αστικό μας χώρο.

Ζητάμε από εσάς τους συνδημότες μας, να μας εμπιστευθείτε και να μας δώσετε την ευκαιρία να φανούμε χρήσιμοι και να σας αποδείξουμε ότι, αυτός ο μεγάλος Δήμος, μπορεί να διοικηθεί με εμπειρία, με ικανότητα και με διάθεση για δουλειά προς όφελος του συνδημότη μας.

Θα αποδείξουμε πως είμαστε ένας πραγματικά αξιόμαχος Δημοτικός Συνδυασμός, που με τη δική σας δύναμη και εμπιστοσύνη, θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο με Στόχους, Ευθύνη και Προοπτική. Και πάντα, «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ».

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ωρωπού


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρούσση,καλοδεχούμενη η αυτοδιοικητική σας προσπάθεια.Μου κάνει όμως εντύπωση,η μη αναφορά σας σε ποια κοινωνικοπολιτική κατάσταση βρίσκεται η χωρα μας και οι κάτοικοι του Δήμου. Είμαι σίγουρος,θα εχεται τη δυνατότητα να τοποθετηθηται δημόσια για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ανώνυμος είπε...

"Πρώτα ο Δημότης"...αρκεί να είναι απ' το Συκάμινο.

Ανώνυμος είπε...

μεσα στις ''υγειης δυναμεις'' ειναι ο Ρουσσης,ο Στεφανος Δαβρης,και ο Γαζβινιαν.Τα τοξικα ,τα καζινο-οι απ'ευθειας αναθεσεις εκατομμυριων και η καταστροφη των μαγαζιων της παραλιας ειναι τα εργα τους.Ενα ειναι σιγουρο οτι με αυτους θα σκασουμε απο ''υγεια''

Ανώνυμος είπε...

μεσα στις ''υγειης δυναμεις'' ειναι ο Ρουσσης,ο Στεφανος Δαβρης,και ο Γαζβινιαν.Τα τοξικα ,τα καζινο-οι απ'ευθειας αναθεσεις εκατομμυριων και η καταστροφη των μαγαζιων της παραλιας ειναι τα εργα τους.Ενα ειναι σιγουρο οτι με αυτους θα σκασουμε απο ''υγεια''

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι υποψήφιοι......ΔΗΜΑΡΧΟΙ:....Το ´σύνθημά´ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ θα έπρεπε να ίςχυε ανέκαθεν και ΟΧΙ ξαφνικά να σημαιοφορείται σαν ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ σε έναν άλλο οποιονδήποτε ΔΗΜΑΡΧΟ....ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.....ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!.....Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!!!!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

http://oroposavrio.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1441.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΙΡΑΞΕ ΛΙΓΟΥΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΗ . ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΕ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ .

Ανώνυμος είπε...

τοσο μυαλο εχει και ο Γιασεμακης αν νομιζει οτι με αυτα τα φθαρμενα υλικα θα μπορουσε να παρει εκλογες και ακομη περισσοτερο να διοικησει την επομενη μερα.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα πηγα να ασχοληθω λιγο με την Γεωπονικη Βιβλιογραφια,και εκει που διαβαζα για διαφορα φυτα,μου προξενησε την περιεργεια ενα αρθρο για το "Γιασεμι"(Γιασημακη χαίδευτικα) Λεει ο αρθρογραφος Γεωπονος προσοχη οταν θελησετε να ανανεωσετε το χωμα και το ριζικο του συστημα στο εν λογω φυτο?το καινουργιο χωμα να κοσκινιστει σχολαστικα για την αποφυγη "ζιζανιων και δορυφορων".Αν κατα την επεξεργασια δεν απομακρυνθουν αυτα τα δυο "παρασιτα" το "Γιασεμι" ειναι σιγουρο για την ανευ ορων παραδοση στο πεπρωμενο και κατ΄επεκταση στον μαρασμο.?????????????? ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ????????????

Ανώνυμος είπε...

Απο οσα ακουω απο Αυλωνα....ο κ.Ρουσης Χτυπαει Δυνατα Δυο Δυνατους!!!! Παπαγιαννη Γ. και Σιδερη Φ. Πιστευω αν τους παρει θα εχει μεγαλο κερδος στον Αυλωνα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν Ομως και Υλικα που ο Γιασεμακης προσπαθει να κλεισει ( Παπαγιαννη κ Σιδερη ) που ειναι Δυνατοι στον Αυλωνα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντε παμε γερα παπαγιαννης βελλιος.............και ολος οαυλωνας α.......μονο που δεν ξερω αν το ξερουν εκεινοι

Ανώνυμος είπε...

Α.....ξεχασα και το καλυτερο ρουση κοιτα πρωτα να συγουρεψεις στεφανο γιατι πολυ ραντεβου πεφτει προς αλλου

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε παιδια βοειθεια λιγω ναφυτεψουμαι και σε κανααλλο χωριο τιποτα οχι ολα συκαμινο χρεαζεται εξελιξη παμε γερα ξανα με τοξικα

Ανώνυμος είπε...

Με τους ΔΥΟ ΨΗΛΟΥΣ στον Κάλαμο.....ΜΠΑΛΗ & ΧΟΡΜΟΒΙΤΗ.....ο Θωμάς......ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ!!!!!!! ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ..... ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2013