Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η σύγκρουση τού αύριο μέ το χθές

Η σύγκρουση του αύριο με το χθες

Του Γιάννη Μπουλέκου, Νομικού - Μέλους της Νομαρχιακής  Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολ. Αττικής
Φίλες και Φίλοι, σε λίγους μήνες έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη τριπλή εκλογική μάχη, η οποία θα  κρίνει το μέλλον και την πορεία του τόπου μας. Οι ευρωεκλογές καιοι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές που αυτή τη φορά δεν θα έχουν καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Μέσα από τα τοπικά προβλήματα, γίνεται ολοφάνερη η καθημερινή σύγκρουση δυο κόσμων, δυο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους στη σκέψη,  όσο και στην αντίληψη για το αύριο.
Πρώτα από όλα πρέπει να δούμε τα  χαρακτηριστικά αυτών των δυο τόσο διαφορετικών αντιλήψεων  και  νοοτροπιών, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουμε μπροστά μας, μια σκληρή ταξική και κοινωνική σύγκρουση. Από την μια πλευρά είναι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την οικονομική τους δυνατότητα να συρρικνώνεται, περιουσίες και κόποι ετών να χάνονται, η ανεργία να καλπάζει, η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη να γίνονται χαλί στα ποδιά των υπάλληλων της Τρόικας και των ντόπιων εκφραστών της (τοπικοί εκφραστές: Νέα Δημοκρατία-Οικονομάκος, ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ- Γιασημάκης-Οικονόμου και γύρω από αυτούς, όλοι οι παρατρεχάμενοι φτωχοί συγγενείς).
Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΧΘΕΣ, οι διαχειριστές του ΧΑΟΥΣ, αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αυτοί που με τις ακραίες πολίτικες τους  οδήγησαν περισσότερους από 3.500 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία, εκείνοι που ευαγγελίζονται το καλό της πατρίδας, άλλα άνοιξαν τις πύλες στους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου. Αυτοί που δεν λειτούργησαν με βασικό τους γνώμονα το καλό του Ελληνικού Λαού, άλλα με γνώμονα το συμφέρον των μέσων “ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ” και των αδιαφανών οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς ανάμεσα τους βρίσκονται και η πλειοψηφία των Δημάρχων οι οποίοι μέσα από τους Ο.Τ.Α., έπλασαν ίσως τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής μας (πελατειακές σχέσεις, απ’ευθείας αναθέσεις έργων σε μεγάλο εργολάβους με αδιαφανείς διαγωνισμούς και σε τοπικό επίπεδο Νομάρχης Χαραλαμπίδης, Νομάρχης Πέρκιζας εργολάβος Παπαδημητρίου …. τα έχει ζήσει στο πετσί του ο κύριος Κωβαίος), άλλα πάνω από όλα έπαιξαν τον ρόλο του μεσάζοντα στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική των Κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Αν θέλουμε να περιορίσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά αυτών των μαύρων δυνάμεων σε μια φράση, είναι η εξης: “Σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο”.
Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορούμε να δούμε ότι ανάμεσα στις δυο αντικρουόμενες πλευρές, η πλειοψηφία των δυνάμεων ανήκει χωρίς κανένα ερωτηματικό με την δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Η διάσπαση των δυνάμεων που ήταν, είναι, και ελπίζω να πάψει να είναι στο μέλλον, το ουσιαστικότερο πρόβλημα της βάσης του Ελληνικού Λαού. Ενώ από στην  άλλη όχθη, η πέμπτη φάλαγγα του σημερινού κατεστημένου ενώνει τις δυνάμεις της ενάντια σε κάθε δημοκρατική και θεσμική αλλαγή.
Κάπου εδώ στην ιστορία μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως  μια δύναμη της αριστεράς που επιδιώκει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σάπιου πολίτικου κατεστημένου, μέσα από την συσπείρωση της κοινωνίας. Πρωταρχικό καθήκον την συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική στιγμή έχει, ως βασικός εκφραστής των συμφερόντων του Λαού, να  επιχειρήσει την οικοδόμηση ενός ευρύτερου  αυτοδιοικητικού κινήματος, προσδίνοντας  το στίγμα μιας ριζοσπαστικής, δημοκρατικής και οικολογικής δύναμης, που θα εστιάζει την πολιτική ενάντια στις ξενόφερτες επιλογές.
Η κατάργηση του «Καλλικράτη» και η δημιουργία ενός  νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, για υλοποίηση θεσμικών αλλαγών, όπως, καθιέρωση της απλής αναλογικής, συμμετοχική διακυβέρνηση, διαφάνεια, κοινωνική αλληλεγγύη, ανάπτυξη κοινωνικού  κράτους, οικολογική προστασία και  αειφόρο ανάπτυξη, μαζί με τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα, μαζί  με τους δημότες, για να δημιουργηθεί μια νέα ανθρωπινή πραγματικότητα.
Στην προσπάθεια αυτή και στον δύσκολο  αγώνα που έχουμε μπροστά μας, πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε και να ετοιμάσουμε τον Ελληνικό Λαό, για την αναπόφευκτη σύγκρουση με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις. Οφείλουμε να αναδείξουμε συλλογικότητες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που η κοινωνία τις έχει ανάγκη και είμαι βέβαιος ότι θα τις αγκαλιάσει.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;
Η απάντηση στο δίλημμα “ Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ” είναι μια και μοναδική και θα δοθεί με μια φωνή από το σύνολο του Ελληνικού Λαού: “ΕΜΕΙΣ”
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΓΕΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΑΝΗΚΕΙ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: