Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Δήμαρχε Ωρωπού,εσύ πρέπει να δείξεις το δρόμο

Δήμαρχε Ωρωπού,με απόλυτη βεβαιότητα είσαι ο τελευταίος Δήμαρχος με απόλυτη πλειοψηφία- αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές,οι παρατάξεις θα εκπροσωπούνται στα συμβούλια με βάση τον αριθμό των εδρών που θα εξασφαλίζουν στο α΄γυρω.
"Αν κάνουμε μια αντιπαραβολή με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών,η παράταξη του Δημάρχου θα είχε εκλέξει 12 Δημοτικούς Συμβούλους......περίπου έναν από κάθε Δημοτική κοινότητα,η παράταξη του κ.Οικονομάκου θα είχε εκλέξει 11 Δημοτικούς Συμβούλους,η παράταξη του κ Γιασημάκη 11 Δημοτικούς Συμβούλους,η παράταξη του κ.Δημητρίου θα είχε εκλέξει 3 Δημοτικούς Συμβούλους,η παράταξη του κ.Π Χασιώτη θα είχε εκλέξει 3 Δημοτικούς Συμβούλους και η παράταξη του κ.Μ Χασιώτη 1 Δημοτικό Σύμβουλο".
Κάπως έτσι θα είναι και η επόμενη αναμέτρηση.Άντε τώρα αγαπητέ Θωμά να κάνεις απευθείας αναθέσεις,άντε τώρα να στέλνεις προσωπικές απόψεις για την διαχείριση των απορριμάτων,άντε τώρα να εκλέξεις Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ,άντε τώρα να ορίσεις ΔΣ στα Νομικά Πρόσωπα,ακόμη  και ορισμό Αντιδημάρχων δεν μπορείς να αποφασίσεις αν δεν  υπάρχει συναίνεση στο πρόσωπο τους από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις.......... μαγικός αριθμός 21!!!!!!!Και τώρα το καλλίτερο,άντε να βρεις υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους,όταν ξέρουν εκ προοιμίου ότι θα εκλέγεται ένας από κάθε Δημοτική Κοινότητα ή από το σύνολο των υποψήφιων συμβούλων.Όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι θα οδηγούνται στους μικρούς ή θα συγκροτούν αυτόνομα σχήματα!!!!
Αυτή είναι η πραγματικότητα του αύριο,σημασία από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές δεν θα έχει ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος,αλλά ποιοί θα εκλεγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!!!
Έκανα αυτή την εισαγωγή αγαπητέ Δήμαρχε,για να αναδείξω την ευθύνη που έχεις,ως έμπειρος αυτοδιοικητικός στο να δημιουργήσεις όρους συνεννόησης και συναίνεσης,σήμερα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά,οι πρωτοβουλίες είναι δικές σου.Η σύγκληση όλων των παρατάξεων υπό την προεδρία σου είναι επιβεβλημένη,αλλά με σχέδιο καλά προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα του Δήμου.Συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος των συνεργασιών.Οι κοκορομαχίες στα Δημοτικά συμβούλια,οι ανεξαρτητοποίηση συμβούλων,οι αντεκλίσεις στίς συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής(όχι άδικα από την μεριά της αντιπολίτευσης) πρέπει με ευθύνη δική σου να λάβουν ΤΕΛΟΣ.Η αρχή ένος ανδρός έχει πλέον ημερομηνία λήξης,το Δημαρχοκεντρικό μοντέλου έχει πλέον πεθάνει.
Αγαπητέ Δήμαρχε Ωρωπού με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σε σχέση με την διαχείριση των απορριμάτων καθώς και οι χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές καθιστούν την ανάγκη για την εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου,όχι ανάγκη αλλά ιερή υποχρέωση.Η σύνθεση και η συναίνεση δεν αφορά μειοψηφίες αλλά πλειοψηφικά ρεύματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Κε ΜΠΟΥΛΕΚΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ;ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ;Α Δ Υ Ν Α Τ Ο Ν....!!

κωστας είπε...

Όταν ο Δήμος παρουσιάσει ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης-μοντέλο-μπούσουλα ,τότε όλοι κρίνονται.Αυτή τη στιγμη όλους,μά όλους τους προσπερνούν τα γεγονότα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Αν ακούγατε τον δημητρίου και παίρνατε το μεγάλο πυροσβετικό όχημα του συνεταιρισμού Αυλώνα Scania στον Κάλαμο με οδηγό τον Συκαμιαναίο πρώην οδηγό μπετοναίρας , ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΉΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .