Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Αδιάβαστος ο Β Οικονόμου

Σχετικά με το δελτίο τύπου του Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου για τη μεταφορά των μαθητών

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 5/11/2015 ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου για τη μεταφορά των μαθητών, ενημερώνουμε για τα εξής:
Όταν η νέα Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (1-9-2014), διαπίστωσε ότι τα μισά σχεδόν δρομολόγια των σχολικών μεταφορών δεν είχαν καν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ακόμα και εκείνα που είχαν δημοπρατηθεί, αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα στην εκτέλεσή τους.
            Με μεγάλη προσπάθεια και μεθοδικότητα η νέα Περιφερειακή Αρχή κατάφερε μέχρι το τέλος του 2014 να επιλύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών για την προηγούμενη σχολική χρονιά σε όλη την Περιφέρεια, προχωρώντας ακόμα και σε τροποποιήσεις της ισχύουσας (τότε) νομοθεσίας.
            Για τη σχολική χρονιά 2015-2016, πολύ έγκαιρα (στις 5-5-2015) η Περιφέρεια Αττικής δημοπράτησε το σύνολο των δρομολογίων της Αττικής, ενώ για την Ανατολική Αττική σε 324 συνολικά δρομολόγια δεν βρέθηκε ανάδοχος για 217 από αυτά στον διεθνή διαγωνισμό που διεξάχθηκε.
            Στη συνέχεια, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες στις 4-9-2015, τις 14-10-2015 και τις 21-10-2015, η Περιφέρεια πέτυχε να καλυφθούν σχεδόν όλα τα δρομολόγια της Ανατολικής Αττικής. Για τα δύο δε δρομολόγια του δημοτικού σχολείου Ανατολής του Δήμου Μαραθώνα, για τα οποία ο κ. Οικονόμου κατέθεσε σχετική ερώτηση στις 14-10-2015 και έλαβε απάντηση στις 22-10-2015, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Με την οικ. 202749/21-10-2015 πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και με σχετική της απόφαση (6-11-2015), καλύφθηκαν τα δύο (2) δρομολόγια του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου και αναδείχθηκε ανάδοχος, ο οποίος έλαβε εντολή για την έναρξη των συγκεκριμένων δρομολογίων.
            Αδυνατούμε λοιπόν να κατανοήσουμε τον λόγο έκδοσης του δελτίου τύπου του κ. Οικονόμου, ο οποίος:
α). παρόλη την πολυετή κοινοβουλευτική του εμπειρία, επέδειξε άγνοια για το ποιος είναι ο φορέας που εκτελεί τις σχολικές μεταφορές και απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας και τον Υφυπουργό Εσωτερικών για να λάβει ενημέρωση,
β). απέκρυψε από την απάντησή του τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής χάρη στις οποίες λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια,
και γ). είχε ήδη ενημερωθεί ότι για τα συγκεκριμένα σχολεία είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τέσσερις φορές σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς τις τρεις προηγούμενες να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον μεταφορέα. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί και έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.
            Αν ο κ. Οικονόμου έχει – με βάση την πολύχρονη περιπλανώμενη σε διάφορα κόμματα διαδρομή του – να μας υποδείξει κάποιον άλλο νόμιμο τρόπο διαδικασίας, είμαστε στη διάθεσή του. Η δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων με ψευδείς ανακοινώσεις και ψευδή στοιχεία, μόνο τον ίδιο εκθέτουν.
           


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής
Τηλέφωνο: 213 2005122, 213 2005123
Fax: 213 2005105
e-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΑΡΘΡΟ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑΤΙ;;; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

.ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗ?

Ανώνυμος είπε...

αυτοί ή δημοτική αρχή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Ένας ένας θα φεύγει.....ήδη ο Αντιδήμαρχος Συκαμίνου τα έχει παρατήσει.αν δεν θέλει να ασχοληθεί ή δεν μπορεί τότε να παραιτηθεί, και να μην πέρνει το μισθό του. Αλλά είναι τόσο κολοτουμπας που θα γυρίσει σαν την κότα πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΛΙΑΡΧΗΣ

Dr Antre Gazvinian says:
"Η παράδοση του κρατικού λιμενικού ταμείου Σκάλας Ωρωπού στο δήμο και η διαδικασία μετατροπής του σε δημοτικό, δοκίμασε τις αντοχές της αλήθειας και του ψέματος, της ηθικής και της ανηθικότητας και φυσικά και το κυριότερο, της νομιμότητας και της παρανομίας."
Ποιος αναφέρεται σε ανηθικότητα? Ποιος ομιλει για νομιμοτητα? Ποιος μπορει να επικαλειται καθε ειδους αντοχων? (ανθρωπινες, οικονομικες, ψυχολογικες?).

ΑΥΤΟΣ???????????

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Καλω ολους τους καταστηματαρχες της παραλιακης ζωνης, να αναρτησουν επισημα, τα προστΙμα που επεβαλε το λιμεναρχειο, και το οποιο λιμενικο ταμειο(κρατικο, δημοτικο,περσικο, δεν με νοιαζει) οπου ειναι καταλογισμενα στην τοπικη εφορια, συν τις τοσες ευνοικες ρυθμισεις που δεν μπορουσαμε να συμμετεχουμε, για τις τρεχουσες φορολογικες υποχρεωσεις μας (αφου ολα ρυθμιζονται συνολικα), την περιοδο που ο ΔΡ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ, εκανε αγωνα νομιμοτητας και διαφανειας, κυνηγωντας το ονειρο του, να αναδειχθει στην τοπικη πολιτικη σκηνη, δημιουργοντας στρεβλωσεις, ανευ λογου και αιτιας (επισταμένως καθημερινες οχλήσεις στην ΚΕΔ για ελεγχους, μετρήσεις, κατασκευες, προστιμα, ξηλώματα).

Και στην τελικη, τις δικες τους πολιτικες διαφορες, τις πληρωσαμε ΜΟΝΑΧΑ ΕΜΕΙΣ, εις βαρος των επιχειρησεων και των οικογενειων μας.
Και τελικα αυτος βολευτηκε μια χαρα. Εμεις για ακομα μια φορα παλευουμε με το θανατο καθε μερα. Θα αναπτυξουν τωρα την ΧΛΖ ΣΩ, και δεν θα προλαβαινουμε τον κοσμο......

ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ............

Οσο για τον ασχετο οικονομακο ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ στον κοσμο και στους συναδελφους, οτι, ηταν ο μοναδικος που εκανε 50% ΕΚΠΤΩΣΗ στο μισθιο των χωρων μας.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ..........................

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΒΛΕΠΩ...
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ..ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ....
ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ;

Ο ΩΡΩΠΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ