Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δεν κάνω υποδείξεις...απλά διαπιστώσεις,για την στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων

Τι είναι Τεχνικό Πρόγραμμα έργων.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού, ακολουθεί τη γενικότερη φθίνουσα πορεία του Δήμου , όπως και όλων σχεδόν των Δήμων της χώρας . Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού είναι ένα πρόγραμμα που επιβάλλει την τοπική λιτότητα στα έργα, αναπαράγει τις δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης απέναντι στα ντόπια και ευρωπαϊκά «αφεντικά». Είναι εξόχως Καλλικρατικό γιατί ο δημότης θα πληρώσει τη νύφη. Προτείνετε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα κατ΄ εικόνα και ομοίωση της λογικής των κομμάτων που υποστηρίζουν  τις μνημονιακές επιλογές και αποτελούν ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα στοιχειωδών αναγκών προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι υποδομές του Δήμου, ένα πρόγραμμα οικονομικής τακτοποίησης υποχρεώσεων προηγούμενων ετών και λογιστικού κλεισίματος.
Τι εξειδικεύει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εξειδικεύει τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ή συγκυβερνήσεων ασχέτως αν το δεκανίκι ήταν αριστερό ή δεξιό. Η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη και αποδεικνύει ότι έχουμε στάση πληρωμών του κράτους προς την Τοπική διοίκηση, αποδεικνύει ότι ο Καλλικράτης ήταν το τοπικό μνημόνιο και η ταφόπλακα για τους πρώην δήμους και κοινότητες. Οι μειώσεις των πόρων την τριετία 2009-2012 της κρατικής χρηματοδότησης έφτασε στο 60%.
Το τεχνικό πρόγραμμα δείχνει αριθμητικά αυτή τη φτώχεια και εξαθλίωση αλλά δε δείχνει το τι τραβά ο δημότης μας στα χωριά  με τους δρόμους κ.λ.π. Δε φαίνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα το τι θα τραβήξει το προσωπικό του δήμου που δε φτάνει και θα υβρίζεται ως υπεύθυνο τη στιγμή που έχουμε διαθεσιμότητες, συνταξιοδοτήσεις , εντατικοποίηση της δουλειάς και όλα αυτά με μειώσεις μισθών πάνω από 40%. Το τεχνικό πρόγραμμα όμως στηρίζεται και πάλι όχι μόνο σε μειωμένους πόρους, αλλά και σε πόρους που δεν έρχονται και έχουμε πείρα ότι και παρακρατούνται οι πόροι, και αυτές οι συγκυβερνήσεις που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας θα εξακολουθήσουν αυτή την πολιτική υπεξαίρεσης πόρων. Έργα για το ΕΣΠΑ όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει καν προετοιμασία για κάποιο συγκεκριμένο νέο έργο, που να αποτυπώνει την στόχευση της δημοτικής αρχής για τα επόμενα χρόνια .
Και όμως κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,δήθεν αντιμνημονιακοί,το ψήφισαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και όχι μόνο αυτό.......ψήφισαν "παρών" στο προυπολογισμό ως μέλη της οικονομικής επιτροπής και υπερψήφισαν μάλιστα ομόφωνα τη διατήρηση τελών καθαριότητας και ύδρευσης!!!!!!!!!!Και που είναι το ενιαίο τιμολόγιο τελών για όλες τις δημοτικές ενότητες,που όλοι είχαν δεσμευτεί;;;;;;
Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν,να ενημερώνονται!!!!!!!!!Προσωπικές πολιτικές δεσμεύουν τους ιδίους και μόνο!!!!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ Ο ΔΕΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΡΕ ΚΟΥΤΕ

Ανώνυμος είπε...

TI GINETE RE MPOULEKO 8A PAME GIA EKLOGES? XAXAXAAXA

Ανώνυμος είπε...

κ.ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ...ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ. ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ Κ.ΔΑΒΡΗ...ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ. ΡΟΥΣΣΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΟΥ.. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ..!!