Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Σάν σήμερα: Οι αγώνες του λαού μας κατά της χούντας προδόθηκαν

Στάθης Παναγούλης,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 
 Για τη μαύρη επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 μίλησε ο Στάθης Παναγούλης, αδελφός του κορυφαίου αντιδικτατορικού αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη.

«Κλείνουν 46 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Λαός αγωνίστηκε από το 1967 έως το 1974 για να απαλλαγεί από την ξενοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου και της παρέας του.
Αγωνιστές έχασαν την ζωή τους, χιλιάδες άλλοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας και της  Στρατιωτικής Αστυνομίας. 
Δυστυχώς, οι αγώνες του Λαού μας προδόθηκαν και 39 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών, ο Λαός μας ζει την οικονομική χούντα της Τρόικας και των υποτακτικών της, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
Καλούμαστε για μια ακόμη φορά να αντισταθούμε ειρηνικά για να επανέλθει η αληθινή δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα. Όλοι οι πρωτεργάτες των μνημονίων, που οδήγησαν σε εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαό επιβάλλεται να “καθίσουν στο σκαμνί”, όπως κάθισαν και οι Πρωτεργάτες της Χούντας», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: